Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP yönetiminin ayrılıkçı, ırkçı, şiddet yanlısı bir dile sarıldığını, demokrasiye ve birliğe karşı meydan okuduklarını, belirterek “Terörün avukatlığına soyunanlar şiddeti körüklüyorlar. Terörü şantaj olarak kullanarak siyaset yapmak demokrasiye hizmet etmez” diye konuştu.

Akdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, HDP’ye sert eleştirilerde bulundu. “HDP yönetiminin ayrılıkçı, ırkçı, şiddet yanlısı bir dile savrulması, demokrasimize ve birliğimize karşı meydan okumadır” diyen Akdoğan Twitter hesabında şu mesajı yayınladı:

“PKK'nın 80'li yıllardaki ayrılıkçı tezlerini hortlatmak, bölücü bir dil kullanmak, şiddeti savunmak büyük bir yanılgıdır. Terörün avukatlığına soyunanlar şiddeti körüklüyorlar. Çözüm sürecini sabote eden anlayış şimdi de demokratik siyaseti zehirliyor. Terörü şantaj olarak kullanarak siyaset yapmak demokrasiye hizmet etmez. Yüzde 10 oyu Kandil'e ciro edenler seçmenlerine ihanet ederler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.