Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

Devamsız Milletvekilleri Yandı: Yolluklarının Üç Aylığı Kesilecek

Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam kırk beş birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin yolluklarının üç aylığı kesilecek.

TBMM yeni yasama dönemine başladı. TBMM İçtüzüğüne göre; “devamsız” ve “disiplin cezası” alan milletvekillerine uygulanacak müeyyideler var.

-Devamsızlık Ve İzin-

Genel Kurul'da veya komisyonlarda yapılan yoklama veya açık oylamalarda özürsüz veya izinsiz olarak bulunmayan milletvekili o birleşimde yok sayılacak. Başkan yazıyla başvuran bir milletvekiline on günü aşmamak üzere izin verebilecek.

-Devamsızlığın Müeyyidesi-

Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam kırkbeş birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin yolluklarının üç aylığı kesilecek.

-İki Ay İçin İzin Alanların Ödenek Ve Yollukları-

Bir yasama yılı içinde aralıksız olarak iki ay veya daha fazla izin almış olan milletvekillerine ödenek ve yolluklarının verilebilmesi, Genel Kurul'un kararına bağlı olacak.

-Disiplin Cezaları-

Milletvekillerine verilebilecek disiplin cezaları uyarma, kınama, Meclis’ten geçici olarak çıkarma şeklinde olacak.

Kınama cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte biri, Meclis'ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun ise üçte ikisi kesilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.