Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Diyanet İşleri Başkanlığında Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında 289 Personel Çalışıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığında Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1’inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklardan Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan yerleştirmeler sonucu atanan 155'i erkek, 134'ü bayan olmak üzere toplam 289 personel bulunduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu soru önergesinde Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1. Maddesi gereğince, yerleştirme yurtlarında korunma altında bulunan kız ve erkek çocuklarının 18 yaşını doldurduktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan kadroların binde biri oranında istihdam sağlanmasının zorunlu hale getirildiğini belirterek, "Sorumluluk alanınıza bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında, bu kanun ve maddesi kapsamında toplam kaç kişi için istihdam sağlanmıştır?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Bozdağ, Başbakan Yardımcılığına bağlı kuruluşlardan Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin olarak; Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1’inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklardan Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan yerleştirmeler sonucu atanan 155'i erkek, 134'ü bayan olmak üzere toplam 289 personel bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında il, ilçe müftülükleri, Eğitim/Dini Yüksek İhtisas Merkezi müdürlükleri ile yatılı Kur'an kurslarının etkin ve verimli hizmet sunabilmesi için ihtiyaç duyulan kadrolar belirlenmekte olup Başkanlıkta bu kapsamda işe başlatılan personelin istihdamı sağlanmakta ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından bildirilen illere yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda önerge konusu kapsamında halen 289 personel çalışmakta olup bunların dışında ataması yapılan 41 hak sahibinin de güvenlik soruşturma işlemleri devam etmektedir. Söz konusu kanun kapsamında Başkanlığın ayırması zorunlu kadro sayısı 151'dir. Bu itibarla boş kadro bulunmamaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.