Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

DSP'den CHP'ye Geçmiş Olsun Ziyareti

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Artvin’in Yanıklı Köyü bölgesinde CHP konvoyuna teröristler tarafından ateş açılması sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Aksakal ziyarette, yaşanan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu tip suikast girişimleri özünde demokratik siyaset ikliminin bozulması, siyasetçilerin ve halkın sindirilmesi amacını taşıyan hain saldırılardır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum, size ve beraberinizdeki arkadaşlarınıza geçmiş oldun dileklerimi ifade ediyorum. Olay sırasında şehit olan askerimize Allahtan rahmet, şahsınızda ailesine ve milletimize de başsağlığı diliyorum.” dedi.
Görüşmede ayrıca Adli Yıl Açılışı törenlerinin Cumhurbaşkanlığı Kampüsündeki bir salonda yapılmak istenmesinin, Yargı’nın “vesayet altında” olduğu izlenimini yaratacağından, bu konuda yetkililerin dikkatli olması gerektiğini, eğer Yargıtay binasındaki toplantı salonunun yetersizliğinden söz ediliyorsa Ankara Üniversitesi’ndeki Konferans Salonundan ya da Barolar Birliği Toplantı Salonundan yararlanılabileceğini, böyle bir kararın daha anlamlı olacağını belirterek, CHP’nin törene katılmama kararını doğru bulduklarını söyledi. Güvenlik sebebiyle eğer böyle bir tasarrufta bulunuluyorsa durumun daha da vahim olduğuna işaret eden Aksakal, “Böyle bir gerekçeyle toplantı Cumhurbaşkanlığı Kampüsünde yapılmak isteniyorsa Allah yardımcımız olsun, demek ki sayın Cumhurbaşkanı dışında hiç birimizin yaşamı güvencede değil manası taşır ki, bu da ‘güçlü devlet’ iddiasıyla ortaya çıkan bir Hükümet’in en büyük zaafıdır.” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirttikten sonra,“Saldırıyı PKK terör örgütü üstlendi. Açıklamalarında hedeflerinde benim olmadığım gibi garip bir dil kullandılar ama, sonuçta saldırdıkları askerler beni ve konvoydakileri korumakla görevlilerdi. Bu kabul edilemez. Ülkede yaşananlar kaygı verici boyutlardadır.” diyerek DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a  teşekkür etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.