Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi İdlib AİLE

DSP'den Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a Ziyaret

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder AKSAKAL beraberindeki heyetle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti.

Demokratik Sol Parti’nin Anayasa değişikliklerine ilişkin çalışmalarını, TBMM Başkanı ve parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin Genel Başkanlarına iletmek üzere yürütülen süreç kapsamında,  CHP’den sonra TBMM Başkanlığını ziyaret eden Önder Aksakal, Anayasa değişikliği önerilerinin yer aldığı dosyayı da TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a verdi.

Önder Aksakal, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a yaptığı ziyaretteki konuşmasında, Demokratik Sol Parti’nin bugün itibariyle parlamento çatısı altında olmasa da gündeme ve ülke sorunlarına yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü ve sürdüreceğini, esasen bir siyasi partinin de misyonunun bu olduğunu belirterek, görüşme talebine olumlu yanıt verdikleri ve kabul ettikleri için İsmail Kahraman’a teşekkür etti.

2010 yılında yapılan Anayasa Referandumu döneminde de Demokratik Sol Parti olarak katkılarının bulunduğunu, gerçekleşen Anayasa değişikliğine ilişkin yaklaşık 22 maddenin DSP önerileri olduğunu hatırlatan Önder Aksakal sözlerini şöyle sürdürdü; “Anayasa bir toplumun yaşamsal zeminini oluşturan kurallar dizisidir. Anayasamızın ilk dört maddesi çağdaş dünyanın da özenle koruduğu ve hatta geliştirdiği bir çerçeveyi oluşturmaktadır. “Darbe Anayasası” olarak adlandırılmış olsa da 112 kez yapılan değişikliklerle 87 maddesi yenilenen Anayasamızda bir kısım antidemokratik uygulamaların daha ortadan kaldırılması, gerek Cumhurbaşkanı’nın 1100 üyeden oluşturulacak Cumhuriyet Kurultayınca seçilmesi, gerek HSYK’nın yapısının Yargı Özyönetim modeli haline getirilmesi, 2010 referandumunda grev hakkı elinden alınan Kamu Çalışanlarının haklarının yeniden tesisi edilmesi, YÖK’ün yerine Yükseköğretim Koordinasyon Kurulu oluşturulması gibi başlıkların da yer aldığı 35 maddelik önerilerimizin, meclisin çalışmalarına ışık tutacağına inanıyoruz ve dikkate alınmasını istiyoruz.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ise konuşmasında, Demokratik Sol Parti’nin Türkiye siyasetinde önemli bir yere sahip olduğunu, bunu kimsenin inkar edemeyeceğini belirterek, “DSP, DSP’dir. Bugüne kadar ülke sorunlarına karşı duyarlılığı ve yapmış olduğu çalışmalarıyla sağladığı katkı yadsınamaz. Bu değerli çalışmalarınızdan ve ziyaretinizden dolayı size teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yaptığı ziyaretinde Genel Sekreter Abbas DENİZ, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami TÜRK eşlik ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.