Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

"Ebedi Kardeşliğimize Sıkı Sıkıya Sarılarak, 82 Milyonun Her Bir Ferdinin Huzuru İçin Gayret Göstereceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla mitinginde yaptığı konuşmada, “Bize oy vermese de kalbi bu ülke için çarpan, yüreğinde bayrak sevgisi, ezan sevgisi olanların cumhurbaşkanıyız. Sizlerin 24 Haziran’da işaret ettiğiniz şekilde; Türkiye’nin, Türk milletinin cumhurbaşkanı olarak, büyük bir hassasiyetle yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacak, ebedi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak, 82 milyonun her bir ferdinin huzuru için gayret göstereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında İstanbul’da Tuzla ilçe mitingine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a son 25 yılda mahcup olmadıkları gibi, bundan sonra da mahcup olmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi büyütüp güçlendirmeyi kararlılıkla sürdüreceklerini, şehrin güzelliğine güzellik katmaya, sorunlarını son 25 yılda olduğu gibi çözmeye devam edeceklerini söyledi.

“BİZ SADECE ŞAHSIMIZA OY VERENLERİN DEĞİL, UNUTMAYIN 82 MİLYONUN CUMHURBAŞKANIYIZ”

Bugün Ankara’da Ata Sanayi Sitesi'nde metruk bir binada çıkan ve beş kişinin ölümü, 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan yangına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orada bir değişim-dönüşüm yapılıyor, gelip orası boş bina diye oraya yerleşen bu vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldılar. Onun için bizim el ele vermemiz lazım. Onun için bizim verdiğimiz mesajları lütfen ne olur dikkate alın” dedi. Kartal’da bir binanın çöktüğü olayı hatırlatarak, kentsel dönüşüm ve değişimin çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışmalarla milletin bir hizmetkârı olarak vatandaşın bu tür tehditlerden uzak olarak yaşaması için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Cumhur güçlü olduğunda cumhurbaşkanının da güçlü olacağını, cumhurbaşkanının yanında olduğu büyükşehir belediyesinin ve ilçe belediyelerinin de güçlü olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur destek verirse, cumhur sahip çıkarsa; cumhurbaşkanı da milletine, devletine, ülkesine en güzel şekilde hizmet etme imkânını bulur. Biz sadece şahsımıza oy verenlerin değil, unutmayın 82 milyonun cumhurbaşkanıyız” dedi.

“EBEDİ KARDEŞLİĞİMİZE SIKI SIKIYA SARILACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Biz çiftçimizin, emeklimizin, kamu görevlimizin, her seçim döneminde kapı kapı dolaşan hanım kardeşlerimin, Türkiye’yi kendilerine emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı tüm gençlerin cumhurbaşkanıyız. Biz gece uykusunu bölüp bize dua eden, seccadesini gözyaşlarıyla ıslatan pirifânilerin cumhurbaşkanıyız. Biz 15 Temmuz gecesi canı pahasına istiklal ve istikbaline sahip çıkan kahramanların cumhurbaşkanıyız. Bize oy vermese de, kalbi bu ülke için çarpan, yüreğinde bayrak sevgisi, ezan sevgisi olanların cumhurbaşkanıyız. Sizlerin 24 Haziran’da işaret ettiğiniz şekilde; Türkiye’nin, Türk milletinin cumhurbaşkanı olarak, büyük bir hassasiyetle yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacak, ebedi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak 82 milyonun her bir ferdinin huzuru için gayret göstereceğiz. İnşallah sizlerin de desteği ve duasıyla ülkemizi hak ettiği konuma muhakkak ulaştıracağız.”

“SİYASET; CESARET, FEDAKÂRLIK VE DÜRÜSTLÜK GEREKTİRİR”

Siyasetin; cesur, fedakâr, dürüst olmayı, vatanının bekasını, milletinin menfaatini kendi çıkarının önüne koymayı,  geceyi gündüze katarak ülke ve şehir için koşup ter dökmeyi gerektirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz işte böyle bir siyasetçi, işte böyle bir devlet adamı olmanın gayreti içindeyiz. Türkiye’yi ve şehirlerimizi daha müreffeh yarınlara, daha aydınlık günlere kavuşturmanın peşindeyiz” diye konuştu.

40 yıldır, ortaya koydukları eserlerle konuştuklarını, 25 yıldır hep gönülleri kazanmanın çabası içinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de kalpleri fethetmek için uğraşıyoruz. Bu ülkede tek bir dikili ağaçları dahi olmayanlara inat, Türkiye’ye projelerimizle, bir birinden önemli yatırımlarla damgamızı vuruyoruz. Sadece İstanbul’a değil, 780 bin kilometrekarenin her bir karışına, 81 vilayetin her birine hizmet götürüyoruz” şeklinde konuştu.

TUZLA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Son 17 yılda; İstanbul’da toplam 255 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla’da bin 686 derslikli 131 okul inşa ederek, derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 35’den 22’ye; ortaöğretimde 33’den 21’e düşürdüklerini, 12 kapalı spor salonu yaptıklarını, gençlik merkezi inşa ettiklerini, sağlıkta ise, 400 yataklı bir devlet hastanesiyle birlikte üç sağlık tesisini ilçeye kazandırdıklarını hatırlattı.

İlçede TOKİ kanalıyla 11 bin 44 konut yaptıklarını, 63 kilometrelik Gebze-Halkalı Banliyö Hattı’nı, Marmaray üzerinden hizmete açtıklarını, ilçeye 23 park ve bisiklet yolları, birer kültür merkezi ve engelliler merkezi kazandırdıklarını, Orhanlı Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ni ve Madde Bağımlılığı Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açtıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla’ya Türkiye’nin ilaç ve aşıda dışa bağımlılığını azaltacak bir Biyoteknoloji Vadisi kuracaklarını müjdeleyerek, “Sağlık, çevre, gıda, tarım, hayvancılık, tekstil ve metalürji gibi birçok alanı kapsayan 160 şirketin, 500 girişimcinin üretim yapacağı Biyoteknoloji Vadisi yeni nesil bir üretim üssü olacak” açıklamasını yaptı.

Anadolu Yakası Gıda Merkezi’ni Tuzla sınırları içinde hayata geçireceklerini, ilçeye bir lojistik merkezi ve bir su sporları merkezi kazandıracaklarını, İstanbul’a yapacakları üç yeni otogardan birinin Tuzla’da olacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede hizmete sunulan, yapımları devam eden, proje ve ihale aşamasında olan diğer yatırımlardan da örnekler verdi.

“VATANSEVER BİR KADROYLA YÜRÜYORUZ”

Tüm bu hizmetlerin aksamadan devam etmesi için, 31 Mart’ın çok önemli olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimlerde İstanbul’da Cumhur İttifakı olarak yarıştıklarını hatırlattı ve şunları ekledi: “Adayımız belli, ortağımız belli, prensiplerimiz, kırmızıçizgilerimiz belli, İstanbul için hangi hayalleri kurduğumuz da belli… Biz vatansever bir kadroyla yürüyoruz, milliyetperver bir kadroyla yürüyoruz, ezan düşmanlarıyla bizim işimiz yok, bayrak düşmanlarıyla bizim işimiz yok. İstiklal Marşımıza düşman olanlarla bizim işimiz yok.”

Daha şimdiden bölücü örgütün uzantılarının, karşılarındaki ittifakın İstanbul ve Ankara adayları üzerinde şantajlara başladığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü örgüt güdümündeki partinin eş başkanının Millet İttifakı’nın İstanbul ve Ankara adaylarının HDP oylarıyla seçileceğini bilmesi gerektiği yönündeki açıklamasının video görüntüsünü vatandaşlara izletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle sürdürdü: “Bugün şantaja boyun eğen, yarın da benzer tehditlere boyun eğer. Tabii biz asıl, bu belediyelere Kandil’in belirlediği eş başkanları da atayıp atamadıklarını merak ediyoruz. Öyle ya, bunların hem partilerinde, hem de belediyelerinde bir resmî olarak görev yapan başkanlar var, bir de asıl patron olan eş başkanlar var. Bu eş başkanlar, yeri geliyor seçimle gelen başkanları sorguya çekiyor, hatta tokatlıyor. Biz ise hem İstanbul Büyükşehir de, hem Tuzla da birikimleri, çalışkanlıkları, cesaretleriyle temayüz etmiş arkadaşlarımızı sizlerin huzuruna çıkardık.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.