Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse vizyona girecek yeni filmler Cuma günü vizyona girecek yeni filmler türk telekom Aubameyang avokado maskesi avcılar belediye başkanı handan toprak Patent İş Birliği Antlaşması avro avea kayseri belediye başkanlığı

Emekli Maaşlarından Suriyelilere Ödeme Yapılıyor Mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emekli maaşlarından Suriyeli mültecilere ve kaynağı bilinmeyen yerlere devlet tarafından harcama yapılması için herhangi bir kesinti yapılmadığını belirterek, bin 551 adet eksik ödenen aylık talepli dava bulunduğunu bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır soru önergesinde, emeklilerin maaşlarından bilgileri dışında çeşitli kesintiler yapılıp yapılmadığını ve ayrıca , “İş mahkemelerine SGK’yı eksik aylık ödediği için dava eden emekliler var mı?”  diye sordu.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin emekli derneklerine üyelikleri için aranan şartlara değinen Bakan Soylu, “Kurum Yönetim Kurulu kararına istinaden yapılan kesintilerin başka bir derneğe aktarılması mümkün bulunmamaktadır” dedi.

Emekli maaşlarından Suriyeli mültecilere ve kaynağı bilinmeyen yerlere devlet tarafından harcama yapılması için herhangi bir kesinti yapılmadığını belirten Çalışma Bakanı, “HUYAP Dava Mütalaa ve İcra Takip Programından elde edilen verilere göre, 1551 adet eksik ödenen aylık talepli dava bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.