Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Erdoğan: Bize En Büyük Teşekkür Kürt Kardeşlerimizden Gelecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna ilişkin Türkiye’nin Kürtlerle sorunu olmadığını bildirerek, “Çok yakında görülecektir ki terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında bize en büyük teşekkür, Afrin’deki Kürt kardeşlerimizden gelecektir, Arap kardeşlerimizden gelecektir, Türkmen kardeşlerimizden gelecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuştu. Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın Kürtlere karşı yapılmış operasyon olarak ilan edilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, “Önce şunu çok açık, net söylüyorum; bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur. Olay, Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay terör koridorunu bizim yok etmemiz meselesidir. Böyle bir anlayışı, böyle bir yazıyı yazan da eğer kalkıp gerçekten bu ülkede az çok mürekkep yalamış, hele hele askerin içinde de görev almış birileri olursa bu bizi ciddi manada üzer” diye konuştu.

“Afrin’den Geri Adım Atmak Yok”

Erdoğan, Suriye’nin Kuzeyinde Türkiye’ye karşı tacizlerin olduğunu söyleyerek, “İşte bugün yine Hatay’da enerji santralimizin olduğu yere attıkları havanla bir şehidimiz var. Tabii ki böyle bir mücadele içerisinde şehidimiz de olacak, gazilerimiz de olacak. Bu, karşılıksız da kalmayacak. Bunun bedelini tabii çok çok ağır ödüyorlar, ödeyecekler. Afrin hallolacaktır. Afrin’den geri adım atmak yok” dedi.

“Siz Yolunuza, Biz Yolumuza”

Afrin konusunu Rusya, diğer koalisyon güçleri ve Amerika ile de konuştuklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ama biz Amerika’yı bir şeye ikna edemedik. Biz kendilerine dedik ki ‘Siz DEAŞ terör örgütüyle mücadeleyi niçin bir terör örgütüyle yapıyorsunuz? Niçin PYD, YPG, PKK gibi terör örgütüyle yapıyorsunuz? Gelin bunu stratejik ortağınız olan Türkiye’yle yapalım. Beraber yapalım. Biz buna varız. Onları bir kenara koyalım, terörü güçlendirmeyelim.’ Dediler ki ‘Bizim generallerimiz bize Türkiye’nin bu işe tahsis ettiği ekip veya ordu yeterli değil dedi.’ Dedim ‘Bakın yanlış söylüyorsunuz. Sizin generalleriniz size yanlış söylüyor.’ Bunları ikili görüşmede de, heyetler arası görüşmede de Sayın Trump’a söyledim fakat dinelemediler. ‘Siz bilirsiniz’ dedik. Siz yolunuza, biz yolumuza.

“Rusya’yla Yaptığımız Görüşme Çerçevesinde Yolumuza Devam Ediyoruz”

5 bin tır silah getirdi Amerika bu bölgeye. Zırhlı taşıyıcılardan tutunuz, mühimmatına varıncaya kadar. Tüm bunlar nereye dağıtıldı? İşte bu terör örgütlerine dağıtıldı. Bugün Suriye’nin kuzeyinde Amerika’nın 20 kadar üssü var. Bunları bütün halkımın bilmesi lazım. Bilmesi lazım ki ‘Ülkemde neler dönüyor, neler oluyor bizim haberimiz yoktu, biz bilmiyorduk’ deme lüksüne kimse sahip olmasın. Şu anda 2 bin kadar uçakla da ayrıca bu bölgeye silah taşımıştır. Bütün bunlar söylendiği zaman bir de bize maalesef ‘doğru konuşmuyorlar’ diyorlar. Biz bunların hepsini biliyoruz. Bize bu noktada hiç olmazsa dürüst davranın. Şu ana kadar bu dürüstlüğü göremedik. Biz de Rusya’yla yaptığımız görüşme çerçevesinde şu anda yolumuza devam ediyoruz ve Afrin’de Mehmetimiz, Mehmetçiğimiz görevini ifa ediyor, ifa etmeye de devam edecektir.”

“Suriyeli Kardeşlerimiz Kendi Topraklarına Dönme İmkanı Bulacak”

Türkiye’nin Afrin operasyonundaki temel amacının, milli güvenliğin yanında Suriye’nin toprak bütünlüğüyle Suriye halkının can ve mal emniyetine katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Şu anda 3 buçuk milyon bizde Suriyeli var. Nasıl Cerablus’a yüz bin insan yerleştiyse, oranın kendi halkı oraya döndüyse, aynısı Afrin’de de olacak. Aynısı İdlib’de de olacak. Dolaysıyla bizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi topraklarına, kendi vatanlarına, kendi evlerine dönme imkanlarını da böylece bulacak” dedi.

Erdoğan, Türkiye’yi yaptığı operasyonlardan dolayı eleştirenlerin Suriye halkının sıkıntılarını düşünmediğini ifade ederek, “Yaklaşık 6 milyon ülke dışında olmak üzere 13 milyon Suriyelinin çektiği acılar, başkalarının umurunda olmayabilir ama bizim umurumuzdadır. Çünkü bunların hepsi Arabıyla, Türkmeniyle, Kürdüyle bizim kardeşimizdir, tarih bunun şahididir” şeklinde konuştu.

“Bize En Büyük Teşekkür Kürt Kardeşlerimizden Gelecektir”

Afrin’de Arap, Kürt ve Türkmenlerin olduğunu belirten Erdoğan, “Ama orada bir terör örgütü var. Çok yakında görülecektir ki terör örgütünün baskısı ortadan kalktığında bize en büyük teşekkür, Afrin’deki Kürt kardeşlerimizden gelecektir, Arap kardeşlerimizden gelecektir, Türkmen kardeşlerimizden gelecektir” dedi.

Erdoğan, PYD’nin Suriye’de Kürtler için değil, bölge üzerinde farklı projeleri olan güçler için savaştığını kaydederek, “Bu hain projenin, nihai hedefinin Türkiye olduğunu görmemek, anlamamak için kusura bakmayın aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değildir, aptal da değildir. Zihnini ve ruhunu emperyalist güçlere kiraya vermiş bir avuç hain dışında, hangi görüşte, hangi meşrepten hangi kökenden olursa olsun tüm Türkiye Cumhuriyet devleti vatandaşları, gerçekleri görüyor, biliyor” ifadelerini kullandı.

“Amerika’ya Soruyorum, Afganistan’da Sizin Süreniz Belli Oldu Mu?”

Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile iletişim halinde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Afrin operasyonu, tıpkı Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Bazıları diyor ki ve bunu diyen de enteresan, Amerika. Ne diyor? ‘Süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı.’ Peki, o zaman ben de Amerika’ya soruyorum, Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek? Biz iktidara gelmeden önce siz Irak’a girdiniz, Irak’ta bitti mi bu süre? Hala Irak’tasınız. Şimdi kalkıp buraya da girdiniz, koalisyon güçleriyle buradasınız. Bunun süresi olur mu? Böyle bir savaş, matematiksel bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şeyi sorarsın? Bunları anlamak mümkün değil. Ne zaman iş biterse, bizim orada durmaya zaten merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için de birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz de yok.

“Bir Milyon İnsan İçin Birazcık Hassasiyet Göstermelerini İstiyorum”

Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer haline getirilmesi konusunda gerekli çalışmalara başlanacaktır. Kendi sınırlarına dayanan üç-beş mülteci karşısında dehşete kapılıp ortalığı ayağa kaldıranlardan bu coğrafyada alçakça öldürülen bir milyon insan için de birazcık hassasiyet göstermelerini istiyorum.”

“Bu Silahlar, Onları Gönderen Ülkelere De Dönecek”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Afrin gündemiyle toplanma kararı üzerine Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni bölücü terör örgütü Afrin’de kendisine tabi olmayanları vahşice infaz ederken, toplantıya çağırmayanların şimdi böyle bir girişimde bulunmaya asla hakları yoktur. Türkiye olarak bizim hiçbir yeri işgal etmek gibi amacımız da yoktur. Bizim tek gayemiz var oda gönülleri fethetmektir” dedi.

Erdoğan, ABD’nin Türkiye sınırları boyunca terör örgütü oluşturmak için 5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silah getirdiğinin altını çizerek, “Biz parayla bunlardan istedik, vermediler ama terör örgütüne ücretsiz olarak bu silahları veriyor. Peki, biz nasıl oluyor da stratejik ortak olabiliyoruz, nasıl oluyor da stratejik müttefik oluyoruz? Bunu anlamak mümkün değil. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki yarın bu silahlar, onları gönderen ülkelere de dönecektir. Dün Reyhanlı’yı hedef alan roketlerin, yarın hangi Amerikan veya Avrupa şehirlerini vuracağını kimse bilmez. Terörün karakteri böyledir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.