Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Gürer: “Tarımda İthale Bağımlı Olduk”

Amasya ili Merzifon İlçesinde CHP Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Tarım çalıştayı düzenlendi. Mustafa  Caba Moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda; CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer  ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Arslan Ceylan konuşmacı olarak yer aldı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal tarımda yaşanan sorunları ve CHP’nin tarıma bakışını anlattı. CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer Amasya ilinde üreticilerin karşılattığı sorunlara değindi. Tütün, haşhaş, pancar üreticileri tarımın sorunlarını kapsamlı olarak dile getirdiler. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda yaşanan sorunların plansızlıktan kaynaklandığına değindi. Üreticinin ürettiği ürünün değer bulmazken tüketicinin de pahalı ürün almasının iktidarın tarıma bakışındaki eksikliklerin yansıması olduğunu ifade eden Gürer, “Tarımda sorunlar giderek artıyor. Girdi fiyatları nedeni ile üretici üretim yapamaz noktaya geldi. Tarımda ithale bağımlı olduk” dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Arslan  Ceylan’da CHP Gençlik Kolları olarak ülkemizde büyük sorun yaşanan tarımı farklı toplantılarla gündeme taşıdıklarını, kırsal kesimin sorunlarını sahiplenmek için çalışma başlattıklarını ifade etti.  Arslan, Tarımın sorunlarına partimizin yaklaşımını kapsamlı olarak yansıtmak için çalışma başlattık “dedi. 
Tarım çalıştayına ayrıca CHP Amasya il Başkanı Reşat Karagöz, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon İlçe Başkanı Hasan Koparan, Tarım kesimi temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.