HDP greve destek verdi

ANKARA (ANKA) – HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği’nin Ankara’daki bombalı saldırı sonrası ilan ettikleri iki günlük genel grev çağrısına destek açıklaması yaptı.

HDP MYK tarafından yapılan açıklamada, 10 Ekim’deki Barış Mitingi’nin “10 Ekim Ankara Katliamı”na dönüşmesinin büyük üzüntüsü içinde olunduğu ifade edilerek, “Şu ana kadar yaşamını yitirdiği tespit edilen canlarımızın ve yüzlerce yaralı arkadaşımızın acısı vicdanlarımızda derin yaralar açtı. Barış için Ankara’da yan yana gelenleri alçakça katlederek onların seslerini susturmayı amaçlayanlara, yaşamın ve barışın sesinin onlara inat susmayacağını her gün her yerde göstermeliyiz” denildi.

Barış Mitingi’ni düzenleyen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin katliam sonrası ilan ettikleri iki günlük genel grev çağrısının desteklendiği kaydedilen açıklamada, “Yitirdiğimiz insanlarımızın mücadelesini yaşamın her alanına ve üretimden gelen gücümüzle yaymak için genel greve gidiyoruz. Bu amaçla tüm işçi ve emekçileri, yurttaşlarımızı genel greve destek olmaya çağırıyoruz. Gelin hep birlikte hayatı durduralım ve barışın sesini duyuralım” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.