Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Hükümetin Turizm Planı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm konusunda, “Özellikle önümüzdeki dönemde iki alanda stratejimizi yoğunlaştırıyoruz. Bunlardan birisi yeni pazarlara açılmak gereğidir. Türkiye'nin yeni pazarları, yeni kapıları tıklaması lazım. Özellikle dört ülkenin Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya'nın Türkiye turizmi bakımından çok önemli ülkeler” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu’nda dün milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtladı.

2016’nın turizm açısından kötü bir yıl olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş şöyle dedi:

“Avrupalı turistlerin ve özellikle Avrupa'da ortaya çıkan Türkiye karşıtı bazı ön yargıların çok ciddi bir şekilde taban bulması sorununda turizm sektöründe de ciddi daralmalar yaşadık. Bunu ortadan kaldırmak için hem Avrupa pazarlarında, o bildiğimiz geleneksel pazarlarda ciddi bir tanıtım faaliyetini, etkinliğini sürdüreceğiz. Ama özellikle önümüzdeki dönemde iki alanda stratejimizi yoğunlaştırıyoruz. Bunlardan birisi yeni pazarlara açılmak gereğidir. Türkiye'nin yeni pazarları, yeni kapıları tıklaması lazım. Özellikle dört ülkenin Çin, Hindistan, Güney Kore ve Japonya'nın Türkiye turizmi bakımından çok önemli ülkeler olduğunun altını çizmek isterim. Bu dört ülkenin yaklaşık nüfusu dünya nüfusunun yarısı ediyor. Ayrıca bu dört ülkede de son derece genç, dinamik, yeni bir orta sınıf var, zengin bir orta sınıf var. Bu orta sınıfların ilgisinin Türkiye'ye doğru yöneltilmesi bakımından tabiricaizse, tam manasıyla bir seferberlik hâlindeyiz. Önümüzdeki yıl, 2018 yılı Çin'de Türkiye yılı olacak. Bununla ilgili olarak Çin'de yaklaşık 50 etkinlik düzenliyoruz ve Çin'in bütün ilgisini yoğunlaştırmak için gayret ediyoruz. Aynı şekilde Hindistan, Güney Kore ve Japonya'yla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

BİN 142 KÜTÜPHANE

Bakanlığına bağlı olarak Türkiye genelinde bin 136 halk, çocuk, gençlik ve 6 adet müze kütüphanesi olmak üzere toplam bin 142 kütüphane bulunduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı, şöyle dedi:

“Yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlarımıza yönelik ülke genelinde 45 gezici kütüphane aracıyla hizmet verilmektedir.

Bakanlığımıza bağlı 1.142 kütüphaneye yıllar içerisinde devir, hibe, bağış, değerleme ve satın alma yoluyla koleksiyona dâhil edilmiş bulunan FETÖ/PDY, Fetullah Gülen ve müstear isimlerine ait yayınlar ile ilgili kanun hükmünde kararnameler kapsamında kapatılan yayınevlerine ait olduğu tespit edilen yayınlar ivedi olarak okuyucu hizmetlerinden çekilmiştir. Kütüphanelerimizde mevcut olan ve okuyucu hizmetinden çekilip tahkikat süreci devam eden yayın sayısı şu an itibarıyla 139 bin 141'dir. Bunlar farklı farklı yayınlar değil, mükerrer adetler olarak söylüyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.