Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

“İlim Ve Hikmet Arayışında Olan Bir Gençlik İstiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada “Öyle bir gençlik istiyoruz ki hangi görüşe mensup olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun okumalı, araştırmalı, sorgulamalıdır; kimseye zihnini kiraya vermemelidir. Diploma avcılığı yaparak kariyer peşinde koşan değil, hakiki manada ilim ve hikmet arayışında olan bir gençlik istiyoruz. Hepsinden önemlisi imanı ve ahlakı hayatının merkezine yerleştirmiş bir gençlik istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da Türkiye Gençlik Vakfı Gençlik Buluşması'na katıldı. Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“GENÇLERİMİZ ZİHNİNİ KİRAYA VERMEMELİ”

Konuşmasında, daima hakkın ve adaletin tarafında olan bir nesli Türkiye’ye kazandırmak istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elinde taşla, silahla, sopayla, faydasız şeylerle değil; kitapla, bilgisayarla gezen, kafasını boş işlerle değil planla, projeyle meşgul eden, yüreği heva ve hevesle değil inançla, şefkatle, cesaretle dolu bir nesil istiyoruz” dedi.

“Öyle bir gençlik istiyoruz ki hangi görüşe mensup olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun okumalı, araştırmalı, sorgulamalıdır; kimseye zihnini kiraya vermemelidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, diploma avcılığı yaparak kariyer peşinde koşan değil, hakiki manada ilim ve hikmet arayışında olan bir gençlik istediklerini dile getirdi.

“İMANI VE AHLAKI HAYATININ MERKEZİNE YERLEŞTİRMİŞ BİR GENÇLİK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepsinden önemlisi imanı ve ahlakı hayatının merkezine yerleştirmiş bir gençlik istiyoruz. Bunun için 40 yıldır gece gündüz mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlerin kendi güçlerini asla küçümsememelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik öyle büyük bir güç, öyle büyük bir ateştir ki, onunla yeri gelir dünyayı değiştirir, yeri gelir dünyayı yakarsınız. Biz gençlerimizle ülkemizden başlayarak tüm dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz. Onun için de vizyonumuzu geniş tutuyoruz. Bugün Türkiye, sadece bölgesinin değil dünyanın yükselen gücü hâline gelmişse, bunda gençlerimizin çok büyük katkısı vardır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ HANGİ ŞARTLARDA ALDIĞI AÇIKÇA ORTADADIR”

Güçlü olanın haklı değil, haklı olanın güçlü olduğu bir dünya düzeni istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyoruz. Bunun için ‘Kudüs kırmızıçizgimizdir’ diyoruz. Bunun için Suriye’de güvenliğin ve huzurun sağlanması için çalışıyoruz. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde yükselmeye başladıkça, hakkı ve hakikati de daha gür bir sesle ifade etme imkânı buluyoruz” dedi.

Bu durumdan rahatsız olanların, hâlâ eski günlerdeki gibi kendi gemilerini yürütmenin gayreti içinde olduklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Amerika’nın S-400’lerle ilgili tavrı, bunun bir örneğidir. Türkiye’nin bu hava savunma sistemini niçin aldığı, hangi şartlarda aldığı, ne şekilde kullanacağı açıkça ortadadır. Bu konunun, ne NATO’yla, ne F-35 projesiyle, ne Amerika’nın güvenliğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını, işin erbabı olan herkes biliyor.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.