Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

İnce’den Erdoğan’a Slogan: Vakit Jübile Vaktİ

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Erdoğan’la benim aramdaki fark şu, Erdoğan beyaz Türk, ben bu ülkenin zencisiyim. Erdoğan saraylı, ben milletin evladıyım” dedi. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir slogan bulduğunu da ifade ederek, “Vakit jübile vakti” dedi.

İnce, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndan vatandaşlara seslendi. Seçildiğinde 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirten İnce, “81 milyonu barıştırmak, uzlaştırmak, aynı çatı altında toplamak için uğraşıyorum ve insanlara yalan söylemiyorum. Kayseri’de ne konuşuyorsam, Diyarbakır’da, Edirne’de onu konuşuyorum” dedi.

Diyarbakır mitingine işaret eden İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, mitingine katılanların “tamamına yakınının HDP’li” olduğu sözlerine de yanıt verdi. İnce, “Erdoğan, Diyarbakır’da benim mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı. Kimseyi ayırmıyorum, kimseyi dışlamıyorum. Bu ülkeyi barıştıracağım, bu ülkeyi ekonomik olarak büyüteceğiz ve bu büyümeyi adil olarak bölüşeceğiz” diye konuştu.

-“Gel, Sadece Ekonomi Tartışalım”-

Geleceğe dair teknolojik gelişmelerden bahseden İnce, Erdoğan’a seslenerek, “Bizimki de her mahallede bir kıraathane açacak. Türkiye’yi 16 yıl yönetmiş, her mahalleye kıraathane açacak, kekler, çaylar bedava. Gündüz keki bedava yedi de akşam yemeği ne olacak? Meydanlara gelip ‘ustayım’ diyordu ya meğer kek ustasıymış. Madem Türkiye 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdü, Sayın Erdoğan, senin istediğin bir televizyon kanalında, diplomanı, yolsuzlukları, sormayacağım söz, sadece ekonomi konuşacağız” dedi.

-“Ben Sana Bakamam, Devlet Sana Bakıyor”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Bana bak Muharrem” hitabına da yanıt veren İnce, şöyle devam etti:

“Erdoğan, ben sana bakamam çünkü devlet sana bakıyor zaten ayrıca sen de yakınlarına bakıyorsun. Ben fakir fukaraya bakacağım, sana bakamam. Kayseri’den açıklıyorum, Sayın Erdoğan, bu iş tamam. Merak etme devri sabık yok, hukuk devleti var. İntikam, rövanş yok, Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Bu büyük değişimi Türkiye’nin her yerinde görüyorum.

-“Cumhurbaşkanlığımda Salona Girdiğimde Yargıçlar Ayağa Kalkmayacak”-

Türkiye’nin bir dirilişe, hukuk devletine ihtiyacı var. Danıştay üyesi aleyhimde tweet atıyor. Size söz veriyorum, Allah’ın izni, milletimizin isteğiyle cumhurbaşkanı seçildiğimde hiçbir hakim, hiçbir savcı rakiplerime laf söylemeyecek, onlar işini yapacak. Hakim, savcı siyasete girerse doğru olmaz. Benim cumhurbaşkanlığımda Yargıtay salonuna girdiğimde yargıçlar ayağa kalkmayacak, kalkmamalı eğer yüksek yargıçlar cumhurbaşkanı salona girdiğinde ayağa kalkıyorsa onlar adalet dağıtamaz. Benim cumhurbaşkanlığımda yargılar gerekirse beni de yargılayacak. Türkiye’yi saygın bir hukuk bir devleti yapacağız.

-“Erdoğan Saraylı, Ben Milletin Evladıyım”-

Emekliye asgari ücret tutarında maaş, diyorum, ‘nereden bulacaksın’ diyor. Polislere 3 bin 600 diyorum, ‘nereden bulacaksın’ diyor. Suriyelilere 40 milyar doları nereden bulduysan oradan bulacağım. Saraya 2 milyar doları nereden bulduysan, ben de oradan bulacağım. Kamu İhale Kanunu’nu 180 kere değiştirip yandaşlarına nasıl kaynak aktardıysan oradan bulacağım. Bu memleketin meraları, tarım alanları, sanayisinin 4’te 1’i atıl, genç nüfusu atıl, onları devreye sokacağım, oradan bulacağım.

3 bin korumayla gezmeyeceğim, 300 araçlık konvoy yapmayacağım. Erdoğan’la benim aramdaki fark şu, Erdoğan beyaz Türk, ben bu ülkenin zencisiyim. Erdoğan saraylı, ben milletin evladıyım. Erdoğan, sarayında kilosu 4 bin 500 liraya beyaz çay içiyor, ben sizin gibi bakkaldan aldığınız siyah çaydan içiyorum. Örtülü ödenek, hazine, devletin uçakları onda, ben sizin yaptığınız bağışlarla kampanya yapıyorum.

-“Yakıt Bitmesin Biraz Daha Ateşleyin”-

Az önce bir özel uçakla geldik buraya, kiralıyoruz sizin paralardan. Helal ediyor musunuz? Tünelin ucunda ışık göründü, ışık göründü de yakıt bitmesin biraz daha ateşleyin şunu. ‘Tamam’ deyip boş vermeyin, mitingden sonra bankaya bir uğrayın, 5 lira, 10 lira fark etmez. Sonra hesabı açıklayacağız, hepsini göreceksiniz. Yani vatandaşın gönlünden kopan parasıyla yapıyoruz,  bu kampanyayı.

-“Fransa’dan Gelmişler, Yer Altından Isıtma Yapmışlar”-

Diyor ya ben ‘yerliyim, milliyim’. Yerli, milli olan adam Süleyman Şah’ı oradan oraya gezdirdi. Rahmetli sağlında bile o kadar gezmemişti. Erdoğan’ın hiçbir şeyi yerli değil, sarayın bahçesine hurma ağacı getirmiş, bıldırcın çiftliği, organik tarım, hepsi var. Size GDO’lu ona organik tarım.

Hurma ağaçları hurma vermemiş. Fransa’dan gelmişler, yer altından ısıtma yapmışlar. Beyefendi hurmayı taze taze yesin diye. Yanındaki arkadaşlarına kalsa herhalde darphaneyi de ona bağlarlar, taze taze, sıcak sıcak para gelsin diye. Türkiye’de bir israf ekonomisi var. Türkiye’nin israf ekonomisini, insaf ekonomisine döndüreceğiz.

-“Bunlar FETÖ’cülerden Betermiş”-

Cumhurbaşkanı Adayı İnce, konuşmasında bazı yayın organlarında yer alan montaj fotoğraflarını da ekrandan yansıtarak, tepkisini dile getirdi. İnce, şunları kaydetti:

“Yandaş medyada her gün hakaretler var, neler var, aman Allah’ım. Ben ne kötü adammışım, 16 yıldır milletvekiliydim, yeni mi keşfettiniz. Camide bisiklete binmişim… Samsun’da sahneye çıktım, bisiklet getirdi çocuklar, almışlar bu bisikletli görüntüyü caminin içine monte etmişler. Traktörle camiye girmişim… Camide zeybek oynuyorum… Bunlar mı Müslüman? Yazık günah. Utanmazlar, reziller. Ben diyordum ki montajcı olarak FETÖ’cüler var, bunlar FETÖ’cülerden betermiş.

-“Uluslararası Arenada Çakma Bir Kabadayı”-

Yeni dönemde Erdoğan’la farkım şu olacak; Erdoğan’ın döneminde millet kemer sıkıyordu, benim dönemimde devlet kemer sıkacak. Erdoğan’ın döneminde ne zaman efelense bir ekonomik kayba uğruyorduk. ‘Ey Rusya’ dedi, turistler gelmedi, domatesler Rusya’ya gitmedi. ‘Ey Hollanda’ dedi, Hollanda’ya Petrol Ofisi’ni sattı. ‘Ey Almanya’ dedi, yenilenebilir enerji ihalesini verdi. ‘Ey Amerika’ dedi, 11 milyar dolarlık Boeing aldı. Yani uluslararası arenada çakma bir kabadayı.

-Erdoğan’a Slogan-

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan için slogan bulduğunu da belirtirken, “Yolda gelirken afişlerini gördüm; ‘Vakit Türkiye vakti’ yazmış. Ona bir slogan buldum, vakit jübile vakti” ifadelerini kullandı.

Gençlere seslenen İnce, “Bir; 24 Haziran’a kadar her biriniz en az üç kişiyi ikna edeceksiniz. İki; sandıklara sahip çıkacaksınız. Oyunuzu kullandın, eve gitmek yok, okulun bahçesinde bekleyeceksin. Gece sayım yapıldı, sandık görevlisi seçim kuruluna gitti, siz nereye gideceksiniz, seçim kurulunun önüne. Ben nereye gideceğim, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) önüne. Pazar günü Yalova’da oyumu kullanacağım, geleceğim Ankara’ya, doğru YSK’nın önüne. Onlar görevini adam gibi yapacaklar” dedi.

İnce, “Size bir sır vereyim; Türkiye’nin dört bir köşesine gittim, bu iş tamam. Sadece şımarıklık yok, zafer sarhoşluğu yok, görev yapma var. Mazeret yok, marifet var ve göreceksiniz halk tipi bir cumhurbaşkanı olacak. Bağırıp çağırmak yok, saraylar saltanatlar yok. Bu büyük değişimi beraber başaracağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.