İnce’den YSK Önünde Açıklama

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, tüm yurttaşlara seslenerek, “Islak imzalı tutanağı almadan sandık başlarından ayrılmamalarını, sonra da seçim kurullarının önüne gitmelerini bütün yurttaşlarımdan rica ediyorum” dedi.

İnce, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Yalova’da oyunu kullanmasının ardından Ankara’ya geldi. Yüksek Seçimi Kurulu (YSK) önünde basına açıklamalarda bulunan İnce, “Şu anda sandıklar açıldı, bütün sandık görevlilerimizden şunu rica ediyorum; Anadolu Ajansı bu seçimi belirlemeyecek, bu seçimi millet belirleyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız, bundan bir kuşkum yok” dedi.

“SEÇİM KURULLARININ ÖNÜNE GİDİN”

Sandıkların terk edilmemesini isteyen İnce, şunları kaydetti:

“Anadolu Ajansı’nın gidip Erdoğan’ın en yüksek oy aldığı yerlerden başlayıp numara çekeceğini, toplumu yanıltacağını, referandumda nasıl yüzde 68’den başlayıp yüzde 50’lilere düştüğünü hepimiz biliyoruz. Aynı numarayı yeniden yapacaklar. Buna inanmamalarını, sonucun çok iyi olacağından hiçbir kuşku duymuyorum. Sandıkları asla terk etmeyiniz, ıslak imzalı tutanakları almadan sandık başlarından ayrılmayınız. Islak imzalı tutanakları yetkililere teslim ettikten sonra lütfen, bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum; seçim kurullarının önüne gidiniz.

“YSK’YA ÇOK YAKIN BİR MESAFEDEYİM”

Ben buradayım, YSK’ya çok yakın bir mesafedeyim. Hiç merak etmeyin, milletin hakkını korumak için buradayız. YSK üyelerine tavsiyede bulunuyoruz sadece; görevinizi doğru yapın, yasalara, anayasaya uyarak yapın, kimsenin kuklası olmayın, kimseden korkmayın.”

TAŞKINLIK UYARISI

İnce, taşkınlık yapılmaması konusunda da uyarıda bulunurken, şöyle devam etti:

“Çıkacak sonuçta, sakın taşkınlık yapılmamasını istiyorum. Aklıselim, makul, anlayışlı bir biçimde, herkesle sıcak bir sohbet içinde sonucu kabullenmelerini, bu konuda herhangi bir taşkınlığa sebebiyet vermemelerini istiyorum. Hiç korkmayın değerli yurttaşlarım, sakın ha, korkuları üzerinizden atın, tedirgin olmayın.

“UMARIM YENİDEN YSK’NIN ÖNÜNE GELMEK ZORUNDA KALMAM”

YSK’ya en yakın bir mesafede sonuçları izliyor olacağım. Avukat arkadaşlarıma, cüppelerini hazır tutsunlar, demiştim, cümlemin arkasındayım. Benden haber beklesinler, onlar da sandık başlarında olsunlar. Tekrar ediyorum, sakın moral bozucu haberlere inanmasınlar, kasıtlı olarak yapacaklar bunu. Islak imzalı tutanağı almadan sandık başlarından ayrılmamalarını, sonra da seçim kurullarının önüne gitmelerini bütün yurttaşlarımda rica ediyorum. En yakın mesafedeyim, umarım yeniden YSK’nın önüne gelmek zorunda kalmam.”

İnce, Suruç’ta yaşananlara ilişkin de, olayı yakından takip ettiklerini, avukatların ve milletvekillerinin orada bulunduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.