Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

İstiklal Marşı Milli Mutabakatı Karşılayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Akif’in mirası olan İstiklal Marşı, bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz milli mutabakatı karşılayacak genişlikte, kapsayıcılıktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mehmet Akif’in, son asırda savaşlarla, yenilgilerle, bunalımlarla boğuşan millete umut aşıladığını, adeta bir milletin tarih sahnesine yeniden çıkmasına katkıda bulunduğunu kaydeden Erdoğan, “Mesuliyet duygusunu vatan sevgisiyle birleştirdiği için mücadeleden çekinmeyen Akif, şehir şehir gezerek insanımızı istiklal savaşımıza katılmaya çağırmış; mücadeleci kişiliği, derin ilmi, çelebi kişiliği ve ahlakıyla, hitap ettiği Anadolu insanını derinden etkilemiştir” diye konuştu.

Söz ustalığı ve münevver kimliğiyle son dönem fikir ve sanat hayatının faal isimlerinin başında gelen Akif’in, Çanakkale ve istiklal mücadelesini nefis üslubuyla anlatarak gelecek nesillere adeta canlı bir destan hediye ettiğini kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Akif’in sahiciliği, samimiyeti, maddi olana kıymet vermemesi, sanatına ve irfani duruşuna da etki etmiş, kendi ikbalini hiçbir surette vatan ve millet davasının önüne geçirmemiştir. Akif sadece Anadolu insanının değil tüm mazlumların kurtuluşu için de dergiler çıkarıp dünyanın dört bir tarafına sesini duyurmanın mücadelesini vermiştir.  Mehmet Akif’in İstiklal Marşı gibi bir metni yazabilmesinde, bir devletin yıkılıp bir başka devletin doğuşunu, milletin var olma mücadelesini yakinen takip etmesinin önemli bir payı vardır. Akif’in mirası olan İstiklal Marşı, bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz milli mutabakatı karşılayacak genişlikte, kapsayıcılıktadır.

Gençlerimizin Safahat’ı okumaları, o ruhu, o inancı taşımaları, Akif’in özlemini duyduğu Asım’ın neslinin hayat bulmasına vesile olacaktır.  Akif’teki insan, vatan ve millet sevgisini, dürüstlüğü, ahde vefayı, sözüne sadakati, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesareti iyi anlamalı ve iyi okumalıyız. Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hürmet, rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.