Öne Çıkanlar sinema vizyona girecek yeni filmler Cuma günü vizyona girecek yeni filmler Paribu Cineverse vizyon 7 nisan gündemi ebay Atom tedavisinden sonraki süreç nedir Aubameyang YENİLDİ feribot seferleri iptal oldu atv

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Muş'ta Partililerle Yemekte Buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muş programı kapsamında İl Başkanlığı tarafından organize edilen yoğun katılımlı akşam yemeğinde çevre illerin il başkanları ve partililerle buluştu.


Meral Akşener, yemekte yaptığı konuşmada “Muş kültürüyle, insanlığıyla, tarihiyle, tarım ve hayvancılığın merkezi olmasıyla, kapanan şeker ve tekel fabrikalarıyla Güneydoğumuzun ışığı, yıldızı olan bir ilimizdi. Ama 17 yılda gelinen durumda Muş’un gayrisafi milli hasıladan aldığı paya, gelişmişlik düzeyi olarak baktığımız zaman, TÜİK’in yaptığı açıklamalarda ilan edilen sonuçlara göre Türkiye’nin bütün illeri arasında sondan üçüncü olmuştur. 80 km uzunluğunda bir ova olan Muş Ovası, geçmişte büyüklerimizin de söylediği gibi ‘İnsan diksen insan olur, ne diksen o olur’ verimliliğinde, kavundan karpuza kadar birçok ürünün yetiştiği bir ovadır. Ancak şu anki duruma baktığımız zaman üzerinde doğru dürüst ağacın, bitkinin bulunmadığı, üretimin yapılmadığı koskocaman bir toprak parçası olmuştur” dedi.


Muş’taki her bir tarlanın bir fabrika olabilecek verimlilikte olduğunu belirten Meral Akşener, “800 kişinin çalıştığı fabrikayı kapatıyorsunuz, pancarı bitiriyorsunuz. Aynı zamanda pancar üreticisini, üretim anlayışını, üretme hevesini de aşağıya düşürüyorsunuz. Ondan sonra da Muş’un gelişmişliği üzerinden nutuk atıyorsunuz” sözleriyle iktidarı eleştirdi.
Meral Akşener konuşmasının sonunda Muşluların gösterdiği teveccühü unutmayacağının altını çizerek, beraberindeki heyetin bugünden itibaren Muş’ta ikamet eden birer vatandaş gibi kentin problemlerini takip edeceğini ve kendisinin de bunun takipçisi olacağının sözünü verdi.

Akşener, programın sonunda kadın kollarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.