Karamollaoğlu: "Sadece Suriye Değil Bütün Müslümanlar Hedef Alındı"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik hava operasyonunu telin etti. Karamollaoğlu, ‘’İslam dünyası için en kutsal sayılan gecelerden Miraç Kandili’nde yapılan bu saldırı sadece Suriye’yi değil, bütün Müslümanları hedef almıştır” dedi. 

Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada, Amerika’nın İslam dünyası için mukaddes günleri hedef alan saldırılarının ilk olmadığını ifade ederek, ‘’Şüphesiz ki bu durum İslam dünyasına duyulan kin ve nefretin göstergesi olduğu kadar, asıl hedefin sadece Suriye değil Afganistan’dan Yemen ‘e kadar bütün Müslümanların olduğunun göstergesidir” dedi.

“AYNI YALAN SENARYO”

İslam dünyasının yalanlar üzerine kurulu bir işgal süreciyle karşı karşıya bulunduğunu belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Irak’ı kimyasal silah yalanı ile işgal edenler, şimdi aynı yalan ve aynı senaryoyu Suriye’de gerçekleştirmek istiyorlar, elde hiçbir somut delil olmadan. Duma’da kimyasal silah kullanıldığı iddiası ile yapılan bu bombalama bunu bir kez daha teyit etmiştir.

Sebebi ne olursa olsun bu tür emperyalist müdahaleler coğrafyamıza kan ve gözyaşı getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Şüphe yok ki coğrafyamızda yaşanan bu tür saldırıların tamamı, İsrail’in işine yaramakta ve Büyük İsrail hedefine hizmet etmektedir.”

“İSLAM DÜNYASINA ÖNCÜLÜK EDECEK ŞAHSİYETLİ BİR DURUŞ BEKLİYORUZ”

Karamollaoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına da tepki gösterirken, “Dışişlerimizin saldırıyı memnuniyetle karşıladığını ifade etmesi sadece aziz milletimizin değil bütün Müslümanların yüreğini sızlatmıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dönem başkanı olan Türkiye’ye yakışan küresel emperyalizme şirinlik yapmak değil, şahsiyetli bir duruş ortaya koymak olmalıdır” dedi.

İslam dünyasının küresel bir kuşatma ile karşı karşıya bulunduğunu savunan Karamollaoğlu, “Bugün yaşadığımız küresel kuşatmaya ancak küresel bir direniş ve İslam ülkelerinin birliği ile karşılık verilebilir. Bu noktada en büyük görevde İİT dönem başkanı olarak Türkiye’ye düşmektedir. Biz hükümetten ABD şakşakçılığı değil, İslam Dünyasına öncülük edecek şahsiyetli bir duruş bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.