Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Karamollaoğlu: Türkiye’nin Bir Çıkışa Ve Değişikliğe İhtiyacı Var

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Onun için Türkiye’nin bir çıkışa ve değişikliğe ihtiyacı var. Biz de bir an önce o değişikliğin olması için acele etmekte fayda var diye düşünüyoruz” dedi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim kararı ile ilgili partisinin kararını açıkladı. Türkiye’nin bugünkü şartlarda daha ileriye gitmesi mümkün olmadığını dile getiren Karamollaoğlu, “Yani iktidar partisi içinde yaşadığımız problemlere bir çözüm bulamıyor. Ne iktisadi yönden ne dış politikada” ifadelerini kullandı. Erken seçim kararının isabetli olacağı kanaatinde olduklarını söyleyen Karamollaoğlu, “Biz zaten bu çalışmalara hazırız. Ama esas kararı nihayetinde iktidar partisi verecek. Bugün grup toplantısında pek bir ses çıkmamış oradan bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.

“26 AĞUSTOS OLMASI GEREKMEZ”

MHP lideri Bahçeli’nin verdiği tarihin Kurban Bayramı tatiline denk gelmesini de değerlendiren Karamollaoğlu, 26 Ağustos’un çok uygun bir tarih olmadığını söyledi. Karamollaoğlu, “İlla ‘26 ağustos’ dedi diye 26 ağustos olması gerekmez. Eylül içerisinde Ekim’in içerisinde herhangi bir gün olabilir bizim için. Onlar herhalde kendi aralarında anlaşırlar. Biz de ona göre hazırlıklarımızı zaten yapıyoruz biraz hızlandıracağız o kadar” diye konuştu.

“İTTİFAK ANCAK SEÇİM SATHI MAHALLİNE GİRDİKTEN SONRA ORTAYA ÇIKAR”

İttifak ile ilgili de gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Karamollaoğlu, ittifak görüşmelerine başlamadıklarını söyleyerek, “İttifak ancak seçim sathı mahalline girdikten seçim kararı alındıktan sonra bizim yapacağımız temaslarla ortaya çıkar. Şu anda bu kesinleşmedi” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edeceğini ifade eden Karamollaoğlu ittifaka ilişkin “Bu konular belki o zaman gündeme gelebilir ama biz şu anda ülkenin problemleriyle ilgilenmeyi daha uygun ve doğru buluyoruz” açıklamalarında bulundu.

“TÜRKİYE’NİN BİR ÇIKIŞA VE DEĞİŞİKLİĞE İHTİYACI VAR”

Milletin gelişmelerden rahatsız olduğunu kaydeden Karamollaoğlu’nun açıklaması şu şekilde devam etti

“Özellikle ekonomik yönden çok ciddi problemlerimiz var. Tabi dış politikada da hükümet istikrarlı bir çizgi ortaya koyamadı son zamanlarda. Bir Amerika’ya karşı tavır belirliyor; Nasıl olur da siz terör estiren grupları desteklersiniz diye. Ondan sonra gidip o grupların Suriye’yi vurmasını adeta alkışlıyor. Bu kadar şaşkınlık olmaz ki. Nihayetinde İslam alemine yapılan bir saldırı. İster problemli olduğumuz bir ülkeyle olsun ister başka sebeple olsun bizim böyle bir çıkışı tasvip etmemiz kesinlikle mümkün olmaz.  Onun için Türkiye’nin bir çıkışa ve değişikliğe ihtiyacı var. Biz de bir an önce o değişikliğin olması için acele etmekte fayda var diye düşünüyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.