“Karar İle Devlet Millete Değil, Kendisine Olağanüstü Hal İlan Etmiştir”

Meclis Genel Kurulunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün alınan karar ile devlet millete değil, kendisine olağanüstü hal ilan etmiştir” dedi.

OHAL’e ilişkin Başbakanlık Tezkeresinin kabul edilmesinin ardından Genel Kurulda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle dedi:

“Meclisimizde kabul edilen olağanüstü hal kararı, aslında demokratik düzenimize, milli iradeye karşı 15 Temmuz gecesi başlatılan silahlı darbe teşebbüsünün doğurduğu sonuçları ve yaptığı tahribatı ortadan kaldıracak tedbirleri almaya yöneliktir.

Bugün alınan karar ile devlet millete değil, kendisine olağanüstü hal ilan etmiştir. Bu olağanüstü hal ilanıyla devlet içine yıllardan beri kümelenmiş FETÖ çeteleri, terör çeteleri bir bir temizlenecek ve ülkemizin istiklaline, demokrasisine zarar vermeye kalkışan bu mihraklar bir daha ayağa kalkmamak üzere bertaraf edilecektir.

Türkiye’nin ekonomisi üzerine birtakım oyunlar oynanmaya çalışıyor.

Maksatlı bir şekilde Türkiye’nin risk primi ile oynamaya çalışma gayretlerini iyi niyetli olmaktan yoksun buluyoruz. Şu bilinmelidir ki acele ve maksatlı verilmiş kararlardır. Ne yaparsa yapsınlar Türk insanı 15 Temmuz’da ortaya koyduğu dirayetle hem ülkesinde demokrasiyi kesintiye uğratmaktan kurtarmış hem de güçlenen, kalkınan Türkiye’nin ekonomisinin bundan böyle de aynı kararlılıkla güçlenmeye devam edeceğini bütün dünyaya göstermiştir.

Özellikle yatırımlara, üretime, ekonominin büyütülmesine reformlara yönelik getireceğimiz tedbirler OHAL düzenlemeleri dışında başlattığımız şekilde önümüzdeki haftadan itibaren devam edecek ve bunlarla birlikte ülkemizin doğrusu hepimizin insanımızın artık bu olayın etkisinden kurtulmasını temin edeceğiz.

Cuntacılar conta yapmıştır ve yolda kalmıştır. Halkın iradesi kazanmıştır." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.