Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

Kemal Kılıçdaroğlu: Yargının Önüne Bir Gün İnşallah Çıkacaksın Ve Bu Millete Hesap Vereceksin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yargı paketini sert sözlerle eleştirerek, “Malı götürdüler ya, paraları sıfırladılar ya, haram yediler ya, bu haramzadeler yargıyı değiştirerek ileride kendileri için güvenceli bir alan yaratıyorlar. Ne kadar uğraşırsan uğraş yargının önüne bir gün inşallah çıkacaksın ve bu millete hesap vereceksin” diye konuştu.

“Birileri Oturduğu Sarayın Hesabını Veremiyor”

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı özetle şunları söyledi:

"Kredi borcunda vatandaş boğulmuş vaziyette.

CHP iktidarında ilk çıkaracağımız kanun  Siyasi Ahlak Kanunu olacak. Ahlakı getireceğiz.

Bunlar ceplerine çalıştılar.

“Oturduğu Sarayın Maliyetini Gizliyor”

Biz söz veriyoruz bu ülkenin insanları için çalışacağız. Halkımız için çalışacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Birileri oturduğu sarayın hesabını veremiyor. Bu bu millete ihanettir, ihanet. Milletin parasıyla yapılıyor. Oturduğu sarayın maliyetini gizliyor.

“Biz Kul Hakkı Yemeyiz, Bunlar Yerler”

Biz harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz. Çünkü biz kul hakkı yemeyiz, bunlar yerler. Haramzadelerde ahlak yoktur.

“Adalet Sisteminin Dibine Dinamit Koymaya Başladılar”

Şimdi adalet sisteminin dibine dinamit koymaya başladılar.

Yeni bir kanun getirdiler. Danıştay’ı ve Yargıtay’ı ve Yüksek Seçim Kurulunu sıfırlıyorlar. Ancak ve ancak darbe dönemlerinde yapılan bir operasyon bu. 12 Eylül darbecilerin dahi aklına gelmemiştir bu. Hitler’in, Mussoli’nin,

Pinochet’nin yaptığı bir yöntem bu. Aynı akıbete uğrayacaklardır bunlar, aynı akıbete, aynı yere gidecekler, tarihin çöp sepetine gidecekler.

Yargı için yeni paket geldi.

Anayasaya aykırı.

“Bu Hukuka Karşı Hiledir”

Biliyorlar anayasaya aykırı olduğunu ama bir düzenlemeden yararlanıyorlar, diyorlar ki nasıl olsa Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez, o zaman biz bu değişikliği yaparız, yeni hakimleri tayin ederiz. Anayasa Mahkemesi iptal etse de hiçbir şey olmaz. Bu hukuka karşı hiledir. Hukuk hileyi kabul etmez.

“Bir Liseli Öğrenci Kadar Yüreğin Yok Senin”

Ne diyordu çay toplayan vatandaş, Yargıtay Başkanı, adalete güven yüzde 30’a indi diyor. Peki kardeşim, adalete güven yüzde 30’a indiyse sen neden çay toplamaya gittin? Ve neden bu düzenlemeye isyan etmiyorsun sen? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin.

“Yargının Önüne Bir Gün İnşallah Çıkacaksın”

Malı götürdüler ya, paraları sıfırladılar ya, haram yediler ya, bu haramzadeler yargıyı değiştirerek ileride kendileri için güvenceli bir alan yaratıyorlar. Ne kadar uğraşırsan uğraş yargının önüne bir gün inşallah çıkacaksın ve bu millete hesap vereceksin.

“Biz İntikam Alacağız Diyorlar”

Diyorlar ki biz intikam alacağız diyorlar. Biz bağımsız ve tarafsız bir yargı değil, talimat alan bir yargı istiyoruz biz diyorlar.

“Diktatör Bozuntusu”

Führer’in kararı gibi düşüncesi gibi karar vereceksiniz diyor. Führer’in kim olduğunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. O diktatör bozuntusunun kim olduğunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz.

Herkesi sıfırlayacak, yeniden sıfırdan atayacak, niçin, ben seçeceğim diyor, kabak gibi seçeceğim diyor bunları. Nasıl talimat verirsem öyle karar verecekler.
Yapılan düzenleme bir hukuki düzenleme değil, tümüyle bir siyasi düzenleme. Tamamen yargıyı yürütme organının arka bahçesine dönüştürmek ve biz bu konuda hukuki mücadelemizi vereceğiz, bunu Anayasa Mahkemesine taşıyacağız.

Anayasa Mahkemesi Üyelerine Seslendi

Buradan Anayasa Mahkemesi üyelerine seslenmek istiyorum. Nasıl Yüksek Seçim Kurulunu tasfiye ediyorlarsa sizin için de kanun gelebilir. Anayasa Mahkemesi kaldırılmıştır denebilir. Ne olacak. Eğer hukuka karşı yapılan hilenin arkasında durursanız o hile gelir bir gün sizi de vurur.

Vatandaşlara Seslendi

Vatandaşlarıma açık ve net şu çağrıyı yapıyorum. Ülkeni seviyorsan, terörden muzdaripsen, çiftçi kardeşim ektiğin ürünün karşılığını alamıyorsan, esnaf kardeşim doğru dürüst siftah yapamıyorsan, sevgili anneler çocuklarınızın eğitim sisteminden şikâyetçiyseniz, hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Türkiye bir dikta yönetimine teslim olmamalıdır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.