Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Kılıçdaroğlu: 2 bakan istifa etmeli

ANKARA(ANKA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İki bakan da eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa görevlerinden ayrılmalılar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara’daki patlamayla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Köşkü’nde görüşmesinin ardından CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Adalet ve İçişleri Bakanlarının mutlaka istifa etmeleri, etmiyorlarsa görevlerinden alınmaları gerektiğini Davutoğlu’na ilettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

-“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK TRAJEDİLERİNDEN BİRİ”

“Cumhuriyet tarihinin en büyük trajedilerinden birini yaşadık. Büyük bir olayla karşı karşıyayız, bu kadar acı bir olay karşısında hepimizin vicdani kanaatlerini bir şekliyle dile getirme hakları var.  Bu kadar ağır bir olayı Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan hiçbir yurttaş kabul edemez.

-“İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKCA İTİRAF ETTİ”-

Ankara’ya geldiğimde üç Sayın Bakanın televizyon ekranındaki açıklamalarına tanık oldum. Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanı televizyona çıktılar açıklamalarda bulundular. Bir gazeteci arkadaşımızın ‘güvenlik açığı var mıydı, gerekli önlemler alınmış mıydı?’ sorusu üzerine, İçişleri Bakanı güvenlik açığının olmadığını, gerekli önlemlerin alındığı ama önlemlerin Kızılay’da alındığını, toplanma yerinde alınmadığını açıkça itiraf etti.

-“DAVUTOĞLU OLAYI MÜFETTİŞLERE HAVALE ETTİĞİNİ SÖYLEDİ”-

Sayın Davutoğlu’na bu ağır sonucu doğuran ve bu açıklamayı yapan İçişleri Bakanının mutlaka istifa etmesi gerektiğini ifade ettim. Bakan görevinden ayrılmalıdır.

95 kişinin hayatını kaybettiği bir olayda kimi siyasi sorumlu olarak bulacağız karşımızda? Bu işin siyasi sorumlusu kim? Bilinen kural, siyasi sorumlu ülkeyi yönetendir.

Sayın Bakan görevinden alınmıyorsa, ayrılmıyorsa azledilmesi gerektiğini de ifade ettim.

-“GÖRÜNTÜ İBRETLİK”-

Adalet Bakanı, görüntü tam bir ibretlik. Toplum derin bir travma yaşıyor, Adalet Bakanı sadece gülümsüyor. Bu bakan o koltukta oturamaz. Eğer topluma saygı gösteriyorlarsa, bu ülkenin insanına saygı gösteriyorlarsa iki bakanın da görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

Bu talebi Sayın Davutoğlu’na bildirdim, Sayın Davutoğlu olayı müfettişlere havale ettiğini gelen rapora göre karar tavır takınacağını ifade etti. Ama ben rapor beklenmeden, raporun içeriği ne olursa olsun iki bakan da eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa görevlerinden ayrılmalılar. Siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmeliler. Bu yapılmadığı taktirde, bu travma daha çok su kaldırır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.