Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Kılıçdaroğlu: Adalet Ne Zamandan Beri Birilerinin İznine Bağlı Oldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “bazı çevreler, ‘Efendim yürüyorsunuz ama işte biz izin veriyoruz’ ne demek izin veriyoruz? Bu bizim Anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine birilerinin lütfuna bağlı oldu. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 22. gün etabına başlamadan basın açıklaması yaptı. CHP Gençlik Kolları’nın Türkmenlere yardım götürdüğünü duyuran Kılıçdaroğlu, “Şu anda Telafer bölgesindeler ve dolayısıyla biz yardımlarımızı bu yürüyüşü, Adalet Yürüyüşü’nü yaparken yine yurtdışındaki Türkmenleri düşünerek onlara da her türlü yardımı yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

“En Barışçıl Eylemimiz Bazı Çevrelerde Ciddi Kaygılar Yaratıyor”

Türkiye’nin en barışçıl eylemini yaptıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düşünmeyen insanları alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor, onları alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Hiç kimse şunu unutmasın, biz bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. Toplumun 80 milyonu için yapıyoruz biz bu yürüyüşü. Adalet ihtiyacı hepimizin ortak ihtiyacıdır. İnsanlığın ortak değeridir adalet. Yine bazı çevreler, ‘Efendim yürüyorsunuz ama işte biz izin veriyoruz’ ne demek izin veriyoruz? Bu bizim Anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine birilerinin lütfuna bağlı oldu. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.”

“Bu Yürüyüşü Niçin Yaptık Bunu Anlatacağız”

9 Temmuz Pazar günü Maltepe’de Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceklerini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu yürüyüşü niçin yaptık, hangi gerekçelerle yaptık, ne istiyoruz biz bunu anlatacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından Adalet kortejine önderlik ederek yürüyüşün 22. gün etabını Tavşancıl Mevkiinden başlattı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.