Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth

Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 23. Gününde Avrupa Parlamentosu’na Seslendi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nün 23. gününe gelinirken 384 kilometrelik yol alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’na seslenerek, “Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor” dedi.

Ankara Güvenpark’tan 15 Haziran Perşembe günü yola çıkan, ‘Adalet Yürüyüşü’ korteji, dün geceyi Gebze’de topçu kışlasındaki kamp alanında geçirdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, 23. günde yürüyüşe başlanmadan önce kısa bir açıklama yaptı. Temmuz Ayı’nın 9’unda yürüyüşü sonlandıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nü sonlandıracaklarını ama adalet arayışlarının devam edeceğini söyledi.

 “Yüzde 50’den Fazlası Demokrasi İstiyor Bu Ülkenin”

Avrupa Parlamentosu’na Türkiye’nin sadece iktidar partisinden ibaret olmadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu:

“Buradan Avrupa Parlamentosu’na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değildir. Türkiye’de bir adalet yürüyüşü yapıyoruz, 10 binler var. Referandum yaptık. Yüzde 50’den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye’ye olan ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu da adil davranarak Türkiye’ye olan ilişkileri sürdürme yönünde karar alır” ifadelerini kullandı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.