Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

"Kılıçdaroğlu Alevi Parti Başkanı, Neyi Eksik?"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer’de ziyaret ettiği hayır çadırında neler konuşulduğunu anlattı. Erdoğan, “Hayır çadırındakilere ‘Niçin hayır diyorsunuz, bana şunu söyler misiniz’ dedim. Tabi dediler ki ‘Biz Çağdaş bir Türkiye istiyoruz’ dediler. ‘Şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu, neyiniz eksik' dedim. Yollarınız, köprüleriniz, hızlı tren, okullar bunlar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı? Ama şimdi bunlar var. Ve maalesef bakıyorsunuz, söylediği lafa bakın, ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını koydunuz?’ Bakıyorum mezhepçilik, hemen arkadan geldi. ‘Siz Alevi ve Sünnileri ayırıyorsunuz.’ Kardeşlerim biz bu ülkede ayrım yapmadık. Böyle bir ayrım varsa, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisi Alevi, işte bir siyasi partinin başında. Neyi eksik?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda toplu açılış töreninde halka hitap etti. Lider şehir olmanın kolay olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Erdoğan, Samsunluların Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin öneminin çok iyi bildiğini ifade etti. Avrupa’daki gösterilere tepki gösterin Erdoğan, “Biz bu ülkeyi bu milleti ölümüne sevdik. Bu sevginin ölümünde hapishane demirleri bile duramadı. Bu sevdanın önünde nice tuzaklar, çelme takmalar,  arkadan hançerlemeler duramadı. O açıdan buzu tankıyla, topuyla darbeciler vazgeçiremedi.

Avrupa’daki gösterilerde pankartlara resmimizi koyup, kafamıza silah dayıyorlar ya, sanıyorlar ki bu şekilde bizi korkutacaklar, bu yoldan geri döndürecekler. 15 Temmuz’da F-16’larla, savaş helikopterleriyle bizi yolumuzdan döndüremediler, bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek? Yaptığınız terbiyesizlik sizin sicilinizde kara bir leke olarak kalır, onun dışında biz tehditlere eyvallah etmeyiz. Güya İsviçre bu olayla ilgili soruşturma açmış. Her şey İsviçre devletinin, hükümetinin, polisinin gözü önünde oldu.

Onların polislerinin korumasıyla oldu. Bu gösteri, Alp dağlarının tepelerinde değil, İsviçre parlamentosunun önünde oldu, geçin bunları geçin. Siz kimi aldatıyorsunuz” diye konuştu.

Bazı Avrupa ülkelerinin samimiyetini ispat etmek istiyorsa, ülkelerinde yaşayan teröristleri derdest etmesini isteyen Erdoğan, “Alman polisini arabasında PKK’lı terörist gösteri yapıyor. Elinde bölücü başının posteri. Bunların hepsi elimizde, biz bunların ne olduğunu biliyoruz” dedi.

- ÇAĞDAŞ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ-

Sarıyer’de ziyaret ettiği hayır çadırında neler konuşulduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu sabah gelirken, ‘Evet’ çadırının kurulduğu bir yere uğradım, kendi semtimde. Yanında da ‘Hayır’ çadırı vardı. Evet çadırındakilerle görüştüm, görüşten sonra dedim ‘Şimdi Samsun’a gidiyorum hayır çadırına da uğrayayım’ Hayır çadırındakilere ‘Niçin hayır diyorsunuz, bana şunu söyler misiniz?’ dedim. Tabi dediler ki ‘biz Çağdaş bir Türkiye istiyoruz’ dediler. ‘Şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu, neyiniz eksik' dedim. Yollarınız, köprüleriniz, hızlı tren, okullar bunlar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı?’ Ama şimdi bunlar var. Ve maalesef bakıyorsunuz, söylediği lafa bakın, ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını koydunuz?’ Dedim ki, çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğu zaman Osmanlı’nın toprağı 18 milyon kilometre kareydi. Böyle bir Devleti Aliyenin başında olan sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir? Ama olaya bakış ne? Bakıyorum mezhepçilik, hemen arkadan geldi. ‘Siz Alevi ve Sünnileri ayırıyorsunuz’ kardeşlerim biz bu ülkede ayrım yapmadık. Böyle bir ayrım varsa, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisi Alevi, işte bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim, o lanetleyemedi, Sayın Yıldırım lanetledi, Kılıçdaroğlu lanetleyemedi. Niye? Eğer lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.