Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi çukurova belediye başkanı soner çetin

Kılıçdaroğlu, Anayasa Oylaması Öncesinde Vekillere Seslendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği oylaması öncesinde vekillere seslenerek, “Milletvekilleri herkes kendi vicdanına sorarak oy kullanmalıdır. Çocuklarının geleceği için oy kullanmalıdır. Türkiye’nin itibarı için oy kullanmalıdır. Gazi Meclis için oy kullanmalıdır. Birilerine yalakalık yapmak için oy kullanmak milletvekiline yakışmaz. Çünkü o milleti temsil ediyor” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı özetle şunları söyledi:

“Nasıl kalkarsın Gazi Meclis’i ikinci sınıf bir Meclis haline getirirsin, itibarsız hale getirirsin.

“ÜNİTER YAPIYI BOZACAK HER TÜRLÜ KARARI ALABİLİR”

Cumhurbaşkanına kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi veriliyor.
Üniter yapıyı bozacak her türlü kararı alabilir.

“BİRİLERİNE YALAKALIK YAPMAK İÇİN OY KULLANMAK MİLLETVEKİLİNE YAKIŞMAZ”

Meclis, milletvekilleri herkes kendi vicdanına sorarak oy kullanmalıdır. Çocuklarının geleceği için oy kullanmalıdır. Türkiye’nin itibarı için oy kullanmalıdır. Gazi Meclis için oy kullanmalıdır. Birilerine yalakalık yapmak için oy kullanmak milletvekiline yakışmaz. Çünkü o milleti temsil ediyor.

“MALI GÖTÜRDÜĞÜNÜ GÖRE GÖRE BERAAT ETTİRECEK BEN ADIM GİBİ BİLİYORUM”

Meclis’i bir adama teslim ettik, sonra yargıyı da bir adama teslim ediyoruz. Bir partinin genel başkanı Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12’sini atıyor, bu anayasa değişikliği gerçekleşirse. Bir partinin genel başkanı Anayasa Mahkemesine 12 hakim atarsa o Anayasa Mahkemesi tarafsız olabilir mi? Ve bu cumhurbaşkanı yeri geldiğinde o mahkemede yargılanacak. O hakim bu cumhurbaşkanını mahkum edebilir mi? Malı götürdüğünü göre göre beraat ettirecek ben adım gibi biliyorum.
Hakimler Savcılar ve Yüksek Kuruluna atama yarısından fazlasını yapacak.
Yargı bağımsızlığı,  olmayacak yargı bağımsızlığı.
Çöken bir devlet yapısının üzerine çöken devlet yapısının anayasasını getiriyorlar.

“TERÖRE TESLİM EDİLEN BİR DEVLET VAR”

Şu anda devlet yok ortada, ne devleti. Teröre teslim edilen bir devlet var. Teröre ve terör örgütlerine teslim edilen bir devlet var. Beceriksiz bir hükümet var. Devleti yönetemiyorlar. Yönetilmediği için bunların bir an önce makamlarından çekilmeleri lazım, arları varsa, edepleri varsa, ahlakları varsa…
Demokratik parlamenter sistem bizim neyimize yetmiyor.
Türkiye bir kişiye teslim edilebilir mi?

“KİM OLURSA OLSUN CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA”

Kim olursa olsun cumhurbaşkanlığı makamında, biz bunlara karşıyız, kim olursa olsun, demokratik parlamenter sistemi savunuyoruz.
20 Temmuz darbesinden sonra Türkiye’yi dar bir kıskacın içine sokmak istiyorlar.
İki soru soracağım. Bütün vatandaşlarımın bu iki soruya kilitlenmelerini isteyeceğim.

İKİ SORU SORDU

Birincisi şu, 15 yıldır tek başına iktidarlar. 15 yıldır çıkarmak isteyip de çıkaramadığınız bir kanun var mı? Hepsini yaptınız. Her istediğinizi yapıyorsunuz. Parlamentodan geçiriyorsunuz. Her şeyi yapıyorsun, peki kardeşim neden Türkiye’yi böyle dar kıskacın içine sokuyorsun, neden?
İkinci sorum da şu, getirilen bu anayasa değişikliği Türkiye’nin hangi sorununu çözecek?
Diyemezler, neden iki yıldır fiili başkanlık sistemi zaten var? İki yıl.
Dolar almış başını gidiyor. Vatandaşa dolar bozdurun diyorlardı. Sanki vatandaşın cebi dolarla dolu da… Vatandaşın cebinde Türk Lirası bile yok.

“FİRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ” 

Fireni patlamış kamyon gibi gidiyoruz. Nereye gideceğimiz belli değil.
Bunlar Türkiye’yi yönetmiyorlar, yönetemiyorlar. Hiç kimsenin derdiyle de ilgilenmiyorlar. Tek dertleri başkanlık. İşsizlik var, ekonomi alarmda…
 
“GEL ARKADAŞ TERÖRÜ ENGELLEMEK İÇİN BİZDEN NE İSTİYORSAN”

Terör almış başını gidiyor. Gel arkadaş terörü engellemek için bizden ne istiyorsan her türlü katkıyı verelim. Hayır bunların hepsini unutmuşlar. İlla ve illa başkanlık…
Şu anda hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok.
Totaliter bir yapıyı Türkiye’ye getirirseniz Türkiye’yi bölerseniz, ayrıştırırsınız.
Türkiye’yi Peşaver’e çevirdiler.

“TARİHİMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOKTUR”

Bu kadar derin sorunlar varken parlamentoyu günün 24 saatinde bir kişiyi illa başkan yaptıracağız diye mücadele etmenin akılla, mantıkla bağdaşır yönü yok.  O nedenle söylüyorum, tarihimize, geleneklerimize, örfümüze, adetimize sahip çıkalım, tarihimizde böyle bir şey yoktur.

“PARLAMENTODA BU MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Bunları kabul etmek mümkün değil. Biz parlamentoda demokratik parlamenter sistemin güçlenmesi için bundan vazgeçilmemesi için demokrasinin gelişmesi için her türlü mücadeleyi yapıyoruz. Parlamentoda bu mücadelemizi sürdüreceğiz.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü…
Şu anda 147 gazetecimiz hapiste ama 9 bin işsiz gazeteci var. 17 bin çalışandan sadece 3 bini sendikalı.
1921 Anayasası İnönü Zaferinden 10 gün sonra.
Cumhuriyet bu şartlarda zor şartlarda kuruldu.
Saraydan alıyorsun millete veriyorsun egemenliği. O kadar ki TBMM’nin duvarına tek cümle yazıyorsun; Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.