Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Kılıçdaroğlu: “Bu Toprakların Hakkıdır O Tablo”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizler, yüzyıllar sonra bu portreyi İstanbul’u yöneten ve İstanbul’a getiren İBB Başkanı’mıza teşekkür ederiz. Bu toprakların hakkıdır, aslında o tablo; dolayısıyla İstanbul’a ve dünyaya yakışan bir tablodur.” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kenti 1453’te fetheden Fatih Sultan Mehmet’in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinde yapılan orijinal tabloyu, Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s salonunda, geçtiğimiz 25 Haziran’da gerçekleştirilen müzayedede satın almıştı. Tablo, yaklaşık 2 aylık sürecin ardından, 26 Ağustos’ta yuvasına dönmüş, İBB’nin Saraçhane’deki merkez binasında özel olarak tasarlanan depoda dinlenmeye alınmıştı.

Kente kazandırılmasıyla uzun süredir gündemde olan Fatih Sultan Mehmet tablosunun öngösterimi, “Fatih’in Rönesansı” adıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapıldı. Tabloyu görecek olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Sizler ne kadar heyecanlıysanız, ben de o kadar heyecanlıyım. İstanbul’u fetheden, çağ açıp, çağ kapatan bir liderin, bir önderin, bir kahramanın portresini hep birlikte izleyeceğiz, göreceğiz. İstanbul, 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış, kadim bir kent. Sadece bizim tarihimiz açısından değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir kent. Ve o kenti alan, o kenti yöneten bir kişiyi, bir İtalyan ressam, Bellini, portreye aktardı, tuvale aktardı. Ve bizler, yüzyıllar sonra bu portreyi İstanbul’u yöneten ve İstanbul’a getiren İBB Başkanı’mıza teşekkür ederiz. Bu toprakların hakkıdır, aslında o tablo, dolayısıyla İstanbul’a yakışan bir tablodur. Dünyaya da yakışan bir tablodur. Dolayısıyla bu tablonun bugün seyrini gerçekleştireceğiz.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.