Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4

Kılıçdaroğlu: Halkımızın Topyekun Olarak Parlamenter Demokrasimize Sahip Çıkmasıyla Sağlanmıştır (1)

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en kanlı ve sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ’nün ülkemiz demokrasisine yönelik darbe girişiminin başarısız kılınması halkımızın topyekun olarak parlamenter demokrasimize sahip çıkmasıyla sağlanmıştır” dedi.

Parlamenter Demokrasi Vurgusu

TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında özel gündemle toplandı.
Genel Kurul’da konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Dünyanın en kanlı ve sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ’nün ülkemiz demokrasisine yönelik darbe girişiminin başarısız kılınması halkımızın topyekun olarak parlamenter demokrasimize sahip çıkmasıyla sağlanmıştır.

“İki Temel Koşulun Yerine Getirilmesi Gerekir”

Türkiye’nin bir daha darbe girişimleriyle karşı karşıya kalmaması için iki temel koşulun yerine getirilmesi gerekir.
Bunlardan ilki demokrasinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesidir yani hukuk sistemimizin darbe hukukundan arındırılmasıdır. Bunu 16 Temmuz 2016 günü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda da ifade ettik.
İkincisi ise darbe girişiminin bütün boyutlarıyla masaya yatırılması ve tüm karanlık noktaların aydınlatılarak gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasını sağlamaktır.
15 Temmuz gecesi bu çatı altında gösterilen kararlılık, darbe girişimini araştırma komisyonunun çalışmalarına, üzülerek ifade edeyim ki yansıtılmamıştır.
Darbe girişiminin hemen hemen bütün ayrıntılarına vakıf Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarının komisyona gelerek milli iradenin temsilcilerine yani sizlerin arasından seçilen komisyon üyelerine bilgi vermesi sağlanamamıştır.
Komisyona yazılı olarak bilgi vermeyi tercih etmeleri kabul edilir değildir.

“Hangi Gerekçe Telkin Ve Talimatla TBMM’de Kurulan Komisyona Gelmesi Engellenmiştir”

Temel soru şudur, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarının hangi gerekçe, telkin ve talimatla TBMM’de kurulan komisyona gelmesi engellenmiştir.
Bu tablo parlamentonun saygınlığı açısından hepimizin üzerinde durması gereken temel bir konudur.
Bu konuda parlamento maalesef özgür iradesini kullanamamış pek çok karanlık noktanın aydınlanmasına ortam hazırlamamıştır.”

MİT’in Komisyona Gönderdiği Yazıdan Bölüm Okudu

MİT Müsteşarlığının komisyona gönderdiği 22 Mayıs 2017 tarihli yazıdan bir paragraf okuyan  CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:
“2012 tarihinden itibaren Adil Öksüz’ün Hava Kuvvetleri imamı olduğu devletin arşivlerinde kayıtlıdır. Adil Öksüz asker değildir. Sadece Adil Öksüz değil darbe toplantıları yapan Kemal Batmaz, Hasan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş de asker değillerdir. Darbe toplantılarının büyük bir kısmı TSK dışında yani özel evlerde yapılmıştır. Adil Öksüz iki cep telefonu ve bir GPS cihazıyla serbest bırakılmıştır. MİT, Adil Öksüz’ü neden izlememiştir? Daha vahimi olanı darbe yapılmış ortalık toz duman ama bir kişi Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, Adil Öksüz’ü gidip karakolda tutuklandığı yerde gözaltına alındığı yerde ziyaret ediyor? Dolayısıyla MİT’in verdiği bilgiler bizi tatmin etmemiştir. “
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.