Kılıçdaroğlu: Hiçbir Belediye Başkanımız Suçlu Değil, Kabul Etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim hiçbir belediye başkanımız suçlu değil, asla kabul etmiyoruz. Kendilerinin hesabını veremeyecekleri çok şey var ama bizim bu millete hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Ne yapıyorsak milletin gözleri önünde yapıyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Bursa’nın İnegöl İlçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hiçbir belediye başkanı layüsel (sorumsuz) değildir” sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

“Sayın Erdoğan, ‘diğer partiler de gereğini yapsın, gereğini yapmazlarsa İçişleri Bakanlığı devreye girecek’ diyor. Bu şu anlama geliyor; ‘bizim belediye başkanlarımız suçluydu, ben gereğini yaptım, diğer partilerin belediye başkaları da suçlu, onlar da gereğini yapsınlar’. Bizim hiçbir belediye başkanımız suçlu değil, asla kabul etmiyoruz. Halkın seçtiği bütün belediye başkanlarına saygılıyız.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN HEMEN HEMEN 24 SAATİNDE MÜFETTİŞLER VAR”

Halkın seçtiği bir belediye başkanını bir başka otorite görevden alırsa, görevine son verirse, ailesini tehdit ederek, şantajla, tehditle görevine son vermek veya istifa etmek gibi bir sürecin içine belediye başkanını sokarsa o ülkede demokrasi bitmiş demektir. Bizim belediye başkanlarımızın hemen hemen 24 saatinde zaten müfettişler var. Biz çekinmiyoruz ki. Ne eksiğimiz var?

“HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Kendilerinin hesabını veremeyecekleri çok şey var ama bizim bu millete hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Ne yapıyorsak milletin gözleri önünde yapıyoruz. Belediye başkanlarına talimatımdır; her kuruşun hesabını belde halkına vereceksiniz ve bizim bütün belediye başkanlarımız bu görevlerini yapıyor. Her şey hükümetin bilgisi ve denetimindedir. Gizlenecek, saklanacak hiçbir şeyimiz yoktur.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ YETKİYİ SARAYDAN DEĞİL MİLLETTEN ALIYORLAR”

Belediye başkanı bir kamu görevi yapıyor, yetkiyi halktan alıyor. Bizim belediye başkanlarımız yetkiyi saraydan almıyorlar. Yetkiyi halktan, milletten alıyorlar, hesabı da millete veriyorlar. Siyaset anlayışımız da budur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.