Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Kılıçdaroğlu: İki Tane Başbakan Var Resmi Başbakan Bir De Gölge Başbakan Berat Albayrak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan yok ortada. İki tane başbakan var. Bir resmi başbakan, Sayın Binali Yıldırım. Bir de gölge başbakan Berat Albayrak” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Ya arkadaş ne yapacaksanız bir an önce yapın. Kanun dediniz yetki verdik. Nedir bu şehitlerin arkası, neden kesilmiyor, neden önlem alınmıyor?
2002’de terörsüz bir Türkiye devraldın. Şimdi Türkiye bir terör batağının içinde.
Bize diyorlar ki ‘aman ha sakın sesinizi çıkarmayın’.
Peki vatandaşın sesini kim dillendirecek?
Teröre hep birlikte karşı çıkmamız lazım.
Başta Binali Yıldırım olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisinin bütün camiasına CHP Grubundan başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. Dicle İlçe Başkanının terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi de hepimizin ortak üzüntüsüdür.
Bu sabah erken saatlerde bir gazetecinin evi basıldı. Doğan Haber Ajansının Tunceli’deki görev yapan muhabiri.
Ne zamandan beri bir gösteriyi izlemek suç olmaya başladı?
10 Ekim 2015 Ankara Garı’nda iki canlı bomba 101 vatandaşımızın hayatına mal olan bir terör gerçekleştirdi.
Dün bunun yıldönümüydü. Aileler gelmiş. Biber gazı, cop, şiddet… Türkiye’ye yakışmıyor.
Aileler gelmiş, karanfillerini bırakırlar.
İnsanlar hayatını kaybetti. O aileler tazminat davası açtıklarında bu tazminat davalarının tamamını kazanabilirler. Çünkü önlemi almayan hükümetimiz var.
Şimdi IŞİD terör örgütünden dert yanmaya başladılar. İyi de 70 ilde IŞİD terör örgütü elaman devşirirken iktidarda kim vardı?
İşin özü Türkiye iyi yönetilmiyor.
Dış politika önemli bir yol ayrımına geldi. Musul operasyonu var.
Sayın Erdoğan Dubai merkezli bir tv’ye verdiği bir demeçle mezhep endeksli dış politikayı gündeme getirdi. Bunun üzerine Irak Merkezi Yönetimi Türk askerinin Başika’dan çekilmesini istedi.

Merkezi Irak Yönetimine Seslendi

Merkezi Irak Yönetimine CHP’nin genel başkanı olarak seslenmek istiyorum. Irak’ın toprak bütünlüğünü her dönem savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Irak’ın kaderini Irak halkının belirlemesi gerektiğini söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Ortak kültürümüz ortak tarihimiz var dedik söylemeye de devam edeceğiz. Başika’da bizim askerlerimizin bulunması sıradan bir olay değildir. Irak halkının güvencesi için Başika’da bizim askerlerimiz bulunuyor. Dolayısıyla buradan size ulaşan bazı söylemlerin iticiliğine kapılıp Başika’da askerlerimizin Irak’ın terk etmelerini istemeyiniz. Onlar aynı zamanda sizin güvenceniz. Elbette ki Irak’ın iç sorunu bittikten sonra elbette ki askerler geriye çekilecek. Ama biz Musul’da, Kerkük’te ve diğer Irak bölgelerinde terörün ayıklanmasını ve DAİŞ’in o bölgeden IŞİD’in o bölgeden çıkmasını istiyoruz. Bize bir görev düştü, evet sizin isteğiniz üzerine oraya geldik ve dolayısıyla görevimizi yapmaya izin veriniz. Biz Irak halkıyla dost olmaya ve dostluğumuzu sürdürmeye kararlıyız.
Türkiye iyi yönetilmiyor derken Türkiye’nin bir Dışişleri Bakanı var değil mi? Neden Cumhurbaşkanı konuşur ve hangi gerekçeyle konuşur?

“İki Tane Başbakan Var”

Enerji konferansı yapılıyor. Başbakan yok ortada. İki tane başbakan var. Bir resmi başbakan, Sayın Binali Yıldırım. Bir de gölge başbakan Berat Albayrak.
Sayın Binali Yıldırım’a çok iyi niyetlerle şunu söylemek isterim.
Koltuğunuzun hakkını verin ve yetkilerinizi başkasıyla bölüşmeyin, paylaşmayın. Aksi halde siz kan kaybediyorsunuz.
Kapalıçarşı…Bugün dükkanlar kapanıyor.
Türkiye iyi yönetilmiyor.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.