Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Kılıçdaroğlu Partisinin 36. Olağan Kurultayını Açtı

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Gündem gereği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayı açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, açış konuşmasında, “iki değerli yoldaşımız” dediği Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a ve tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na kurultayın selamını iletti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“CHP’nin emektar, fedakar, vatansever, cesur üyeleri 36. kurultayımıza hoş geldiniz. İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Bunlardan birincisi önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal. Tedavi görüyor, şifalar diliyoruz. Bütün dualarımız Deniz Baykal’ın yanında, Deniz Baykal için. İnşallah kısa süre içinde sağlığına kavuşacak. CHP’nin içinde onurlu duruşunu, kimliğini yine hep beraber, birlikte yaşayacağız ve göreceğiz.

Ve aramızda olmayan milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Enis Berberoğlu hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı bir ülkede, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden, talimat üzerine hapishanede siyasal esir olarak tutulmaktadır. Bu nedenle Enis Berberoğlu’na 36. Kurultayımızdan, bütün kurultay üyelerinin ve katılımcıların, bütün yol arkadaşlarımın selamını, sevgisini, dostluğunu gönderiyorum.

“İstediğiniz Kadar Baskı Kurun Bildiğimiz Yoldan Asla Dönmeyeceğiz”

Enis Berberoğlu; tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan,’ MİT TIR’larıyla ilgili bilgiyi, belgeyi Can Dündar’a verdi’ diye gözaltına alındı, müebbet hapse mahkum edildi. İyi niyet dolayısıyla da, iyi hal dolayısıyla da 25 yıla mahkum edildi. Mahkeme kararı bozdu, üst mahkeme, ama hala içeride.

Hiç kimse şu gerçeği unutmasın. MİT TIR'larıyla ilgili tutanağı tutan hakim, savcı, jandarma komutanı FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan şu anda hapisteler. Şu soruya 80 milyonun önünde, yargı camiasına sormak istiyorum; terör örgütlerinin tuttuğu tutanaktan, terör örgütlerinin bildiği bir sır nasıl olur da devlet sırrı olur? Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz sonra kalkacaksınız bunun intikamını CHP’ye gözdağı vermek için Enis Berberoğlu’nu tutuklatıp hapse atacaksınız. Buradan açık ve net söylüyorum, istediğiniz kadar baskı kurun, istediğiniz kadar üzerimize gelin, biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz, çünkü biz Kuva-yı Milliye’ciyiz.”

Afrin Şehitlerini Andı

Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve CHP’nin merhum genel başkanlarını anarak, “Bu saygı duruşunu, başta Afrin olmak üzere şehit düşmüş tüm kahramanlarımız, Mustafa Kemal’in Mehmetçikleri için yaptık. Bu nedenle saygı duruşu ve İstiklal Marşı her toplantımızın olmazsa olmazıdır” dedi.

Kurultay Divan Başkanı Büyükerşen Oldu

Kılıçdaroğlu, yeterli imza ile verilen dilekçe doğrultusunda, Divan Başkanlığına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in önerildiğini belirterek, oylamaya sundu. Büyükerşen, oy birliği ile Kurultay Divan Başkanlığına seçildi.

“Kurultayımız Çok Büyük Önem Taşıyor”

Kürsüye gelen Büyükerşen de yaptığı konuşmada, “Çok kıymetli CHP’liler Aziz Atatürk’ün ‘benim iki büyük eserim vardır bunlardan biri cumhuriyet diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ diye tanımladığı bu büyük milli mücadele hareketi bugün, Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır koşullar düşünüldüğünde 36.sını yapacağımız bu büyük kurultayımız çok büyük önem taşımaktadır. Burada yapacağımız çalışma biz CHP’liere yine büyük bir görev yüklemektedir çünkü bu kurultay normal zamanlardaki bir kurultay olmaktan çok Sivas’ta toplanan ilk kongremiz gibi ülkemizi ve milletimizi içinde bulunduğu alaca karanlıktan aydınlığa çıkaracak yolu tartışmak ve bulmak için bizlere büyük bir görev ve sorumluluk yüklemektedir” dedi.

Berberoğlu’ndan Kurultaya Mesaj

Büyükerşen konuşmasının ardından, Berberoğlu’nun kurultaya gönderdiği mesajı okudu. Mesajında, kurultaya “dava arkadaşlarım” diye seslenen Berberoğlu, “Bu dört duvar arasında beni hiç yalnız bırakmadınız” diyerek partililere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.