Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi çukurova belediye başkanı soner çetin Aubameyang atv ankara türk telekom

Kılıçdaroğlu’ndan 6-7 Eylül 1955 Olayları İle İlgili Paylaşım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 6-7 Eylül 1955 olaylarının yıldönümünde, “6-7 Eylül gibi karanlık olayların yaşanmaması için çalışmalıdır” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu 6-7 Eylül 1955 olaylarının yıldönümünde Twitter’dan yaptığı  paylaşımda, “Toplumsal birlik bir ülkedeki en önemli değerdir. Ülkesini seven herkes, 6-7 Eylül gibi karanlık olayların yaşanmaması için çalışmalıdır” ifadelerini kullandı. 

6-7 Eylül 1955'te Ne Oldu?

6 Eylül 1955'te, yapılan bir haberde Selanik’teki Atatürk’ün evine Yunanlılar tarafından bomba atıldığı yazıldı. Bu haberle galeyana gelen kitleler ellerinde kazma, balta ve sopalarla sokaklara dökülen binlerce kişi gayrimüslimlere ait ev ve işyerlerini yakıp yıkmaya başladı.

Menderes hükümetine yakın İstanbul Ekspres gazetesinin daha olay gerçekleşmeden iki saat önce, “Ata’mızın evi bombalandı” manşetiyle ikinci baskısını yaptığı yıllar sonra ortaya çıkacaktı. Tirajı 20 bin civarında olan bu küçük gazete 6 Eylül’de ise tam tamına 290 bin basılıyordu.

Kıbrıs Türktür Cemiyeti’nin öncülüğünde gençlik örgütleri, meslek kuruluşları, DP parti teşkilatı, çevre ilçeler ve Beyoğlu’ndaki yerel insanlar ve İstanbul’a dışarıdan getirilmiş olan kitleler 6 Eylül akşamı Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yağma ve yıkımı gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.