Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanına Yanıt

Parti Meclisi'nde konuşan CHP Genel Başkanı, “Efendim bize karşı 'pis kokular geliyor' diyor, 'pis kokular geliyor' diyor Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı. O pis kokuları biz Türkiye’de burnumuzu tutuyorduk ya, yani o kokular dünyaya yayılacaktı zaten, pis kokuları defalarca söyledik, 'yapmayın' dedik. Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış birisinin bir başka ülkede yolsuzlukla suçlanması, yargılanması başlı başına bir utanç meselesidir” dedi.

“Hollanda, Konya’dan Küçük”

Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı özetle şunları söyledi:

“Bizi üzen nedir. Hollanda, Konya’dan küçük Hollanda. 2016 tarım ürünleri ihracatını vereceğim. Hollanda’nın tarım ürünleri ihracatı 85 milyar Avro, Türkiye’nin 5 katından fazla.

“Sizin Alın Terinizi Götürdüler Yabancılara Peşkeş Çektiler”

Fındık üretimi, dünyada bir numarayız, dünya fındık üretiminin yüzde 70’i Türkiye’de, peki fındık fiyatını kim belirliyor, biz belirleyemiyoruz, 15 yıldır iktidardalar. Sizin alın terinizi götürdüler yabancılara peşkeş çektiler. Onlar sizin cebinizi değil, kendi ceplerini düşünüyorlar. Hala farkına varamadınız mı?

“Bu Tuzağa Hiçbir Karadenizlinin Düşmemesi Lazım”

Tek günahları var, iktidara oy verdiler. Oy verdiler, onlar da diyorlar ki 'sırtına binsek ağzındaki lokmayı da alsak yine bize oy verecekler'. Bu tuzağa hiçbir Karadenizlinin düşmemesi lazım.

“Namus Sözü Veriyorum”

Namus sözü veriyorum, ilk dört yılda bütün dünyada fındık fiyatını sadece ve sadece Türkiye belirleyecektir. Kim kazanacak? Karadeniz’in fındık üreticisi kazanacak.

Varsa bir yalanım, varsa bir yanlışım, varsa bir hatam, çıkın söyleyin ama ben doğruları söylüyorum. Doğruları söylediğim için de iktidarın hedefindeyim, sabah öğle akşam kurşun sıkıyorlar. Her türlü hakareti yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, hakkını teslim edeceğim, çiftçinin hakkını teslim edeceğim. Buğday üreticisi perişan vaziyette.

“O Çiftçilerin Borçlarını Sıfırlayacağım”

Adamlar ceplerini dolduruyor. Hala uyanamadın mı? 15 yıldır farkına varamadın mı? Borçla yaşıyorsun sen. CHP iktidarında Allah nasip ederse ve bu halk bize oy verirse, Allah nasip ederse, o çiftçilerin borçlarını sıfırlayacağım, kredi kartları borçlarını sıfırlayacağım, faizleri tamamen sileceğim. Faiz, faiz, faiz diye bağırıyorlar değil mi, faiz haramdır diyorlar değil mi? Faize karşıyız diyorlar değil mi? Sadece yabancılara, sadece yabancılara, bir avuç yabancıya ödedikleri faiz miktarı 142 milyar dolar. Faiz lobisine hizmet ediyor bunlar vatandaşa değil. Ben bunu söylüyorum diye kızıyorlar.

“Bir Avuç Faiz Lobisine Peşkeş Çekiyorsun”

Sen vatandaşın alın terini bir avuç faiz lobisine peşkeş çekiyorsun. Bizi eleştiriyorlar, kızıyorlar sabah, öğle, akşam. Sanki fındık taban fiyatını biz belirledik, siz belirlediniz. Sanki saman ithalatını biz yaptık.Bu ayıbı yapacaksınız, döneceksiniz CHP’yi suçlayacaksınız.Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye satacaksın, sonra da döneceksin ben bunu seslendirdim diye bana kızacaksın, CHP’ye kızacaksın. Ne diyelim.

“Ah Şu CHP  O Konuşuyor, Ne Yapacağız, Ona Da Komplo Kuracağız”

'Sesinizi çıkarmayın. İtaat edin bize. Hiç sesinizi çıkarmazsanız, hiç itiraz etmezseniz bak, kimse de itiraz etmiyor çünkü herkesin sesini kestik, herkesin ağzına bant çektik, kimse korkudan konuşamıyor, ah şu CHP o konuşuyor, ne yapacağız, ona da komplo kuracağız' diyorlar. ne yaparsanız yapın, biz konuşmaya devam edeceğiz, çünkü bizim genlerimizde Kuva-yi Milliye’nin ruhu vardır. Hiç kimse bunu unutmasın. Tütünü yok ettiler.Tarımı götürdünüz yabancılara peşkeş çektiniz.

“4 Üniversite Öğrencisinden Birisi İşsiz”

Milyonlarca işsizimiz var. 4 üniversite öğrencisinden birisi işsiz. 7 milyon işsiz var. Belki daha fazla. Eğitim politikaları tam bir rezalet. Milli olmaktan çıkmış. Gayrimilli bir eğitim politikası. Kendi çocuklarını denek olarak kullanan tek ülke Milli Eğitim Bakanlığı’dır ve Türkiye Cumhuriyeti’dir. Kendi çocuklarımızı deney ürünü olarak kullanıyoruz.

Sarraf Davası

Bu arada bir şey tartışılıyor. Amerika’daki olay. Sarraf Davası. Sarraf Türkiye’de de tutuklandı ama serbest bırakıldı. Ben şimdi size o bakanların isimlerini ve o bakanların aldıkları rüşvet miktarını tekrar söyleyeceğim. Zafer Çağlayan, 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. Kol saati hariç. Piyano hariç. Muammer Güler, 10 sefer de 10 milyon dolar rüşvet aldı. Egemen Bağış, 3 seferde 1.5 milyon dolar rüşvet aldı, öbürlerine çuvalla gidiyordu, buna çikolata kutusu içinde gitti. Hala yanında taşıyor bu kişiyi.Bu ülkede namaz kılan inançlı bütün Müslümanlara sesleniyorum. 'Bakara makara' diyen, Allah’ın kelamıyla dalga geçen adamı kucaklayan insanı yanınızda tutacak mısınız, tutmayacak mısınız?

Niye bizi suçluyorsunuz? Niye bize kızıyorsunuz, biz bunları söylediğimiz için. Efendim Amerika’da Zafer Çağlayan yargılanacakmış. Gitse tutuklanacakmış. Eee daha önce bir arkadaşımız söyledi yanlış hatırlamıyorsam uçak biletlerini ben alayım bir Amerika’ya gitsinler diye. Efendim bize karşı 'pis kokular geliyor' diyor, 'pis kokular geliyor' diyor Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı. O pis kokuları biz Türkiye’de burnumuzu tutuyorduk ya, yani o kokular dünyaya yayılacaktı zaten, pis kokuları defalarca söyledik, 'yapmayın' dedik. Bakın daha garip olanı bir bankanın genel müdürü, Halkbank’ın genel müdürü. Ayakkabı kutusundan 2.5 milyon dolar çıkıyor. Allah aşkına bir bankanın genel müdürü, paransa alın terinle kazandıysan götürür bankaya yatırırsın. Ne oldu bu, tuttular bu genel müdürü bir başka bankanın yönetim kuruluna üye tayin ettiler. Hırsıza bir başka banka teslim edilir mi? Sahtekar hakimler, bunu beraat ettirdiler. Ben bunu söylediğimde bize kızıyorlar, yalan mı? Hepsi doğru. Emin olun sıkılmıyorlar.

“Başlı Başına Bir Utanç Meselesidir”

Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış birisinin bir başka ülkede yolsuzlukla suçlanması, yargılanması başlı başına bir utanç meselesidir.
Biz bunları söylüyoruz, kızıyorlar. Ne yaptık Allah aşkına? Geçen gün Sayın Erdoğan’ın bir açıklaması oldu, kendi il başkanları toplantısıydı galiba yanlış hatırlamıyorsam. Dedim herhalde Erdoğan siyaseti bırakacak. Çünkü şöyle bir açıklama yaptı, 'yolsuzluğa bulaşanları kenara bırakacağız'. Dedim herhalde kendisi de ayrılacak artık yani bu kadar açık ve net söylediğine göre, meğer baktık ki tam tersi kendi örgütüne söylüyor, o örgütü ki onların içinde gerçekten son derece dürüst insanlar var ki bazılarını ben bizzat tanıyorum. Siz bütün bu örgütü yolsuzluğa bulaşmış örgüt olarak tanımlıyorsunuz.” 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.