Öne Çıkanlar palandöken gündem tbmm chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi

Kritik MGK Toplantısı Başladı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin (CHS) ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı başladı. Birçok ilke sahne olan toplantıda, terörle mücadelenin, Suriye’deki gelişmelerin ve ABD-Türkiye ilişkilerinde yükselen tansiyonun ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Beştepe’de saat 15.40 sularında başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı birçok ilke sahne oluyor. Erdoğan’ın Afrika ziyareti ardından yapılan toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ilk kez sivil olarak katılıyor. Akar bir önceki toplantıya Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katılmıştı. Bir önceki toplantıya Kara Kuvvetleri Komutanı olarak katılan Orgeneral Yaşar Güler bu kez Genelkurmay Başkanı olarak toplantıda hazır bulunacak. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar da ilk kez MGK toplantısına katılmış olacak. Daha önce Başbakanlık Müsteşarı olarak toplantılara katılan Fuat Oktay ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı makamıyla kurula katılacak. Bir önceki MGK toplantısı 30 Mayıs’ta gerçekleştirilmişti.


Kurul İki Ayda Bir Toplanacak


Yeni sistem ile MGK’nın yapısında da çeşitli değişiklikler yaşandı. Kurul toplantılarını iki ayda bir gerçekleştirecek, Cumhurbaşkanının toplantıya katılmaması halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı kurul başkanı olacak. MGK kararları çoğunluk ile alınacak, yapılan oylamada eşitlik sağlanması durumunda kurul başkanının oy verdiği taraf çoğunluk sayılacak. Kurulun olağan takvimine göre bu toplantının ardından yılsonuna kadar iki toplantı daha yapılması öngörülüyor.


Kurulun Gündemi Yoğun


İlklerin MGK’sında gündem kritik maddelerden oluşuyor. Toplantıda yurt içinde ve yurt dışında yürütülen FETÖ, PKK ve IŞİD mücadelesi, Suriye’nin Güney Batısındaki Dera ve Kuzeyindeki İdlib bölgelerindeki

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.