Kurtulmuş'tan İdam Çıkışı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “12 Eylül’deki idam cezalarından rahatsızsak, Deniz Gezmiş’in idam cezasından rahatsızsak, haydi buyurun 4 parti burada Meclis olarak bütün idam cezalarının hukuki alt yapısını kaldıralım” dedi.

Genel Kurul’da bütçe görüşmeleri sırasında idam tartışmaları üzerine söz alan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Hala TBMM’nin üzerinde Türkiye’deki idam cezaları bir kara leke olarak duruyor. Geçmişte bu idam cezalarına kim imza atmışsa atmış ama sonuçta bugün Türkiye’de bir Büyük Millet Meclisi var gerçekten Adnan Menderes’in idam cezasından rahatsızsak, gerçekten 12 Eylül’deki idam cezalarından rahatsızsak, Deniz Gezmiş’in idam cezasından rahatsızsak haydi buyurun 4 parti burada Meclis olarak bütün idam cezalarının hukuki alt yapısını kaldıralım ve Türkiye’de demokratikleşme konusunda büyük bir adım atalım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.