Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Lokman Hekim Üniversitesi Adıyla Vakıf Üniversitesi Kurulacak

Lokman Hekim Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. İcra iş ve işlemlerine ilişkin hususlarda tüketici hakem heyetlerine başvuru zorunluluğu aranmaksızın İcra ve İflas Kanunu hükümleri uygulanacak.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 15.00’te toplandı. Genel Kurul’da AK Parti’nin Meclis’in gündemine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre Genel Kurul’da, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

SPORCULARA İLİŞKİN DÜZENLEME

Teklif ile sporculara yapılan ücret ve ücret sayılan ödemelerden yapılan gelir vergisi tevkifatı oranlarının uygulanma süresi, 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılacak.

ANKARA GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ’NİN ADI DEĞİŞİYOR

Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin adı “Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi” şeklinde değiştirilecek.

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ

Ankara’da Sevgi Vakfı tarafından Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip Lokman Hekim Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak.

Yaşlılar için gündüzlü bakım merkezleri açılacak.

YUNUS EMRE VAKFI

Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti ile Yönetim Kurulunun üye yapısı yeniden belirlenecek. Vakıf tarafından yurt dışına gönderilen vakıf personeline hizmet damgalı pasaport verilmesine yönelik düzenleme yapılacak.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE BAŞVURU ZORUNLULUĞU ARANMAYACAK

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile icra iş ve işlemlerine ilişkin hususlarda tüketici hakem heyetlerine başvuru zorunluluğu aranmaksızın İcra ve İflas Kanunu hükümleri uygulanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.