Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Mansur Yavaş Turizm Projelerini Anlattı

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) üyeleriyle bir araya gelerek, Ankara turizmine ilişkin projelerini anlattı. Ankara turizmindeki en büyük eksiğin tanıtım olduğuna dikkat çeken ATİD Başkanı Birol Akman, Ankara turizminin gelişmesi için topyekûn bir çaba gerektiğini, bu yüzden ortak bir platforma ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. 


Etap Mola Hotel’de gerçekleştirilen organizasyonda ATİD üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan ATİD Başkanı Birol Akman, dernek hakkında bilgi verdi. 1984 yılından bu yana dernek olarak Ankara turizminin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini ve başarılı işlere imza attıklarını anlatan Akman,  182’si Ankara’da olmak üzere turistik tesis belgeli toplamda 240 üye otele sahip olduklarını kaydetti. Ankara’daki 182 üye otelin 5 milyar dolar gibi bir potansiyele sahip olduğunu ve 15 bin kişiye istihdam sağladığını dile getiren Akman, Ankara ve ülke ekonomisine katkı sağladıklarını bildirdi. 


Yıllık olarak Ankara’ya gelen ve giden turist sayısının toplamda 1,5 milyon olduğunu bildiren Akman, bu rakamın Ankara için çok düşük olduğunu söyledi. Ankara turizminin en büyük eksiğinin tanıtım olduğuna dikkat çeken Akman,  Başkent’in yerel yönetiminin ve tanıtım organlarının, yurtiçi ve yurt dışı fuarlara artık katılım göstermediğini eleştirdi.  Ankaralı turizmciler olarak kendi çabalarıyla fuarlara katılarak, kentin tanıtımını yapmaya çalıştıklarını dile getiren Akman, Ankara turizmi için topyekûn bir çaba olmadan önemli başarılar elde edilemeyeceğini dile getirdi. Akman, bu bağlamda ATİD olarak herkesin katılımıyla oluşacak bir platformun oluşmasını amaçladıklarını dile getirdi.   


Ankara turizminin gelişmesiyle ilgili projeleri hakkında bilgi veren Mansur Yavaş ise, kentlerin hedefi olması gerektiğini ifade etti. “Hayal etmezseniz, başaramazsınız” diyen Yavaş, Beypazarı için hazırladığı projeleri anlattığında arkasında çok gülen olduğunu, ama tüm hayallerini gerçekleştirdiğini anlattı. Ankara’nın sağlık ve kültür turizminin gelişmesi için çaba göstereceklerini kaydeden Yavaş, Ankara ve çevre illeri kapsayan konaklamalı kültür turları düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Sağlık turizmine yönelik yabancı yatırımcıyı Ankara’ya çekmek için çalışmalar yürüteceklerini belirten Yavaş, turizm paydaşlarıyla işbirliği yaparak Ankara turizmini zenginleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Ankara’nın direk uçuş sayısının yetersiz olduğuna da değinen Yavaş, ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek turizm alt yapı çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade etti. Turizmin Ankara’ya ve kentin istihdamına büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Yavaş, önceliğinin Ankara turizmini geliştirmek olduğunu söyledi. 


Toplantıya katılan ATİD üyelerinin sorularını da cevaplayan Mansur Yavaş’a, günün anısına plaket takdim edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.