Meclis Başkanlığı Seçiminin İkinci Turunda Başkan Çıkmadı

TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanlığı için yapılan ikinci tur oylama sonuçlandı. Yapılan ikinci tur oylamada adaylardan hiçbiri Meclis Başkanı seçilebilmek için gerekli olan 367 oya ulaşamadı. Genel Kurul’da Meclis Başkanlığı için üçüncü tur oylama yapılıyor. Üçüncü turda seçilebilmek için 276 oy aranacak.

Genel Kurul’da, 26. Dönem ikinci devre Meclis Başkanlığı için yapılan ikinci tur oylamaya 506 milletvekili katıldı. 5 geçersiz oyun çıktığı seçimde, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 257, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı 37, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel 122, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan 40, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak 38, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu 7 oy aldı.

Oylamanın ardından AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Meclis Başkanlığı adaylığından çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.