Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4

Meclis Çalışmalarına Devam Edecek

Darbe girişiminde büyük hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclis’inde çalışmalara devam edilecek. Genel Kurul gündeminde yer alan tasarı ve tekliflerin görüşmelerine geçilecek.
Meclis, daha önce aldığı karar çerçevesinde çalışmalarına devam edecek. Meclis Genel Kurul’unda, 19 Temmuz Salı günü kamuoyunda, “esnek çalışma” olarak bilinen İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine geçilecek.
Tasarıyla özel istihdam bürosunun faaliyet alanı genişletiliyor, geçici iş ilişkisi kurma faaliyeti bu bürolara veriliyor. Geçici iş ilişkisi, özel istihdam büroları aracılığıyla ya da holding bünyesi içinde veya aynı şirketler topluluğuna bağlı başka bir iş yerinde görevlendirme yapılarak kurulabilecek. Tasarı, özel istihdam bürolarına, işveren ile geçici işçi sağlama sözleşmesi yaparak, işçisini geçici olarak işverene devri yetkisini getiriyor. Ancak bunun için özel istihdam bürolarının, Türkiye İş Kurumu’ndan geçici işçi sağlama yetkisi alması gerekecek.
Doğum izni ve doğum sonrası kısmi çalışma hakkı kullanan, askerlik hizmetini yapan ve iş sözleşmesi askıya alınan çalışan yerine başka bir işçi ile geçici iş ilişkisi, bu hallerin devamı süresince kurulabilecek. Mevsimlik tarım işlerinde veya temizlik işleri, hasta, yaşlı ve çocuk bakım hizmetleri gibi ev hizmetlerinde, süre sınırı aranmadan geçici iş ilişkisi oluşturulabilecek.
GENSORU
Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda, HDP’nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesinin de görüşülmesi planlanıyor.
AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin grup toplantılarında da, liderler gündeme ilişkin değerlendirmeler yapacak.
Ayrıca bu hafta İsrail ile yapılacak uluslararası sözleşmenin de Meclis’e sevk edilmesi bekleniyor.
MECLİS TADİLATI GÜNDEME GELECEK
Öte yandan saldırının ardından büyük hasar gören Meclis’te nasıl bir tadilat yapılacağı da toplanacak olan Meclis Başkanlık Divanı’nda tartışılması bekleniyor. Farklı bir mimariye sahip olan TBMM Ana Bina’nın inşaatının nasıl yapılacağı da ele alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.