Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Meclis’te Başkanlık Yarışı

TBMM’de önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı için seçim yapılacak. CHP’nin adayının tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu ya da İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel’in olabileceği kulislerde konuşuluyor.

TBMM İçtüzüğüne göre siyasi parti grupları Başkanlık için aday gösteremiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayları, birinci devre için seçilen Başkanın görev süresinin dolmasından on gün önce başlamak üzere, beş gün içinde Başkanlık Divanına bildirilecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimin yapılacağı gün kendiliğinden toplanacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilmiş olacak.

Kasım ayının üçüncü haftası yapılması beklenen Meclis Başkanlığı seçimi için CHP’den tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu ya da İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel’in aday gösterileceği kulislerde konuşuluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.