Öne Çıkanlar tbmm çin gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

Meclis'te Dokunulmazlık Takvimi Kesinleşti

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM Genel Kurulu’nun Perşembe günü kapanması nedeniyle; Pazartesi günü için planlanan dokunulmazlıklarla ilgili anayasa  değişikliği oylamalarının Salı ve Cuma günü yapılacağını söyledi.

Bostancı, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bostancı, Genel Kurul’un yoklamada yeterli sayıyı bulamadığı için kapanmasını değerlendirirken, Meclis Başkanvekili HDP’li Pervin Buldan’ı sorumlu tuttu. Buldan’ın fiili bir durum yarattığını dile getiren Bostancı şöyle dedi:

“Yeterli çoğunluk olmasına rağmen, maalesef Meclis Başkan Vekili Meclis’i kapattı. Fiili bir durum yarattı.  İçtüzük'e aykırı bir şekilde yaptı, bunu elbette konuşacağız ve tartışacağız. Bu doğru tavır değil.  Meclis’te çoğunluk varken, oldu bitti ile Meclis’i kapatmak doğru olur mu?  O gün grup önerimiz görüşülüp geçecekti  ve Pazartesi ve Çarşamba günü de dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği oylaması yapılacaktı. Biz bu takvimi CHP ve MHP ile görüşerek düzenlemiştik. CHP’nin de hafta sonu kampı vardı. Şimdi Perşembe günü Meclis’in kapanmasına dair tartışma yaşanırken, CHP’li arkadaşlar heyecan gösteriyordu, Meclis kapansın diye. Beraber düzenlediğimiz takvim bizim grup önerimizde Pazartesi, Çarşamba olacak hepsi biliyor. Meclis’in kapanması için bu telaş niye? Sonra,  çıkıp ‘takvim değişti, bizim hafta sonu kampımız var niye böyle oldu?’  diye dert yanmanın manası yok. Üstelik Meclis’te yeterli çoğunluk varken bunun ortaya çıkması, Meclis açısından talihsizlik oluyor.”

Bugünkü takvimi  Salı gününe ertelediklerini belirten Naci Bostancı, “Salı günü ilk tur oylamayı  görüşeceğiz, Gensoru var aynı zamanda, birinci tur görüşmeleri Salı günü  olacak, ikinci tur görüşmeleri Cuma günü saat 11.00 itibari ile başlayacak, kısa sürede biter diye düşünüyoruz” diye konuştu.

CHP’nin yapacağı kampı da dikkate alarak, oylamanın Salı günü ikinci tur oylamanın ise Cuma günü saat 11.00’de başlayacağını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili, takviminin sarkmasının kendi tercihleri olmadığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.