Öne Çıkanlar tbmm gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken çin Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

Meclis’te Vekil Personelinin Görevi TBMM Başkanının Seçildiği Tarihte Sona Erecek

26. Yasama Dönemi 24 Haziran 2018 tarihinde sona erecek. Milletvekili personelinin görevleri de milletvekili genel seçimlerinin ardından yapılan ilk seçimle TBMM Başkanının seçildiği tarihte sona erecek.

Siyasi parti grup başkanlıklarında grup danışmanı ya da büro görevlisi, milletvekilleriyle danışman, ikinci danışman veya ilave (yardımcı) personel, olarak görev yapanların görevleri, milletvekili genel seçimlerinin ardından yapılan ilk seçimle TBMM Başkanının seçildiği tarihte sona erecek.

Yeniden veya yeni seçilen milletvekillerinin danışman, ikinci danışman ve ilave (yardımcı) personel olarak çalıştıracakları personel ile siyasi parti grup başkanlıklarının grup danışmanı veya büro görevlisi olarak çalıştıracakları personeli yazılı olarak talep etmeleri gerekecek.

Bu personelin TBMM çalışanları arasından olması durumunda görevlendirme talebinin en geç TBMM Başkanının seçildiği tarihe kadar yapılması gerekecek. Bu şekilde talep edilen personelin görevlerine devamı sağlanacak olup yeni personel talep etmeleri halinde ise yeniden görevlendirme işlemi yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.