Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth

MHP'li Adan: Bu Kendini Bilmez Zat Kimden Cesaret Alıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı PKK'ya sahip çıkıyor diye çok sert eleştirdi.  

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, “HDP’nin Genel Başkanı PKK’ya sahip çıkıyor ve ‘İstanbul en büyük Kürt kentidir’ şeklinde kışkırtıcı laflar ediyor. Bu kendini bilmez zat kimden cesaret alıyor ve kimlere gaz veriyor?” şeklinde cevap verdi.

MHP’li Adan, son günlerde artan terör olayları başta olmak üzere, Suriye’de sürdürülen operasyonu ve gelişmeleri değerlendiren bir açıklama yayımladı. Her gün şehit haberlerini gelmeye devam ettiğini ve son iki günde 23 şehit verildiğini belirten Adan, şehitlere rahmet dileyerek, “Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında terör olaylarının ve canlı bombalı tuzakların arttığını görmekteyiz. 15 Temmuz sonrası Suriye sınırımızda olup bitenler, sözde müttefiklerimizin tutumları ve PKK’nın siyasetteki sözcülerinin demeçleri tartışmasız bir gerçeği ortaya koymuştur. O gerçek; Türkiye’nin bir ihanet çemberiyle kuşatıldığı gerçeğidir. Türkiye üzerinden hesap yapan bütün emperyalist emeller işbirliği içinde üzerimize saldırmaktadırlar” açıklamasında bulundu.

“HDP’NİN GENEL BAŞKANI PKK’YA SAHİP ÇIKIYOR”
Almanya Başbakanı’nın “Ermeni meselesine” arka çıktığını öne süren MHP’li Adan, HDP lideri Demirtaş’ın, “Biz Türkiye'nin doğusunun Kürtlere verilmesini ve geri kalanının merkezden yönetilmesini istemiyoruz. Türkiye'nin her tarafında Kürtler ve Türkler birlikte yaşıyor. En büyük Kürt kenti İstanbul” şeklindeki ifadelerine şöyle yanıt verdi:
“Türk askeri Çobanbey’e giriyor ve terör örgütü Güneydoğu’nun her yerinde askerlerimize tuzaklar kuruyor. Aynı gün HDP’nin Genel Başkanı PKK’ya sahip çıkıyor ve ‘İstanbul en büyük Kürt kentidir’ şeklinde kışkırtıcı laflar ediyor. Bu kendini bilmez zat kimden cesaret alıyor ve kimlere gaz veriyor?”

İŞİD’İ BÖLGEYE SOKANLAR TÜRK DÜŞMANI PYD VE PKK İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEDİR
“Türkiye çok cepheli, hayati bir mücadelenin içine girmiştir. Etrafımızda düşman çok, dost azdır” diyen Adan, bütün bunların tesadüf olmadığının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Tüm bunlar elbette tesadüf değildir. Bunlar, yıllar boyunca PKK ile PYD’yi bir tutan hastalıklı aklın Türkiye’yi teslim alma çabasıdır. Suriye’deki kaosu kendi çıkarları için kullananlar ve bu kaosu körükleyenler, ülkemizi içeride ve dışarıda kuşatmak, nefessiz bırakmak telaşına düşmüşlerdir. Ortama göre PYD’yi, olmadı PKK’yı, daha olmazsa İŞİD’i ve nihayetinde FETÖ’yü üzerimize salarak sonuç almaya çalışmaktadırlar. Bölgemizde kendine alan açmaya çalışan bütün güçler Türk düşmanlarıyla işbirliği yapmaktan geri durmamaktadır. Dün İslam düşmanı İŞİD’i bölgeye sokanlar, bütün İŞİD’i kovmak için Türk düşmanı PYD ve PKK ile işbirliği içindedir. Dün yüzbinlerce Türkmen’i İŞİD ve PYD eliyle yersiz yurtsuz bırakanlar, bugün PYD’yi ve dolayısıyla PKK’yı sınır komşumuz yapmak için türlü stratejiler üretmektedirler.”

“FIRAT’IN DOĞUSU DA BATISI DA PYD’YE KULLANDIRILAMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR”
Türkiye’nin Suriye sınırının “bir santiminde” bile PYD’nin yerinin olmadığına ve olamayacağına vurgu yapan Adan, “Böyle bir dayatmanın ihtimaline dahi tahammül edemeyiz. Cerablus, Çobanbey ve diğer stratejik noktalardan İŞİD temizlenirken, buralara PYD’nin yerleşmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Türkiye için bundan böyle Fırat’ın doğusu da batısı da PYD’ye kullandırılamayacak kadar önemlidir, hayatidir, istikbal meselesidir. Türkiye’ye yönelik terör tehditi esas olarak Kuzey Irak ve PYD’nin kontrolündeki bölgelerden gelmektedir. Dolayısıyla bu ihanet bataklığı kurutulana kadar Türkiye’ye rahat yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

“PLANLANAN HER HAİN KORİDOR MİLLETİMİZİN DİRENCİ KARŞISINDA BOŞA ÇIKACAKTIR
MHP’li Adan, açıklamasını şöyle sonlandırdı:
“Bütün şer odakları kendilerine bir koridor açmak için Türkiye sınırı üzerinden hesaplar yapmaktadır. Şu net olarak bilinmelidir: Planlanan her hain koridor milletimizin direnci karşısında boşa çıkacaktır. Tehdit nereden gelirse gelsin Türk milleti ve Türk milliyetçileri vatan ve istikbal mücadelesinden zerre geri adım atmayacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.