Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

MHP’li Akçay, “CHP Politikayı Kahvehane Dırdırı Zannediyor”

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Son günlerde MHP’ye dönük açıklamalarda yalana ve dedikoduya girişilmekte, falcılık yapılmaktadır. CHP politikayı kahvehane dırdırı zannediyor” dedi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay Cumhuriyet Halk Partili Özgür Özel’in Milliyetçi Hareket Partisine yönelik açıklamalarına cevap verdi. CHP’li Özel’i “kahvehane dırdırı yapmakla” niteleyen MHP’li Akçay “Milliyetçi Hareket Partisine istikamet vermeye çalışanların önce kendi içlerindeki kırılma ve çelişkilere çözüm aramalarında fayda var.” dedi.
 
MHP CHP’nin tahterevalli siyasetini bitirince CHP’nin aşırı derecede hırçınlaştığını  belirten MHP’li Akçay, “CHP’yi kıskançlık krizleri sardıkça siyaset sahnesinde rol kapmak için mesnetsiz yalan ve iftiralarla “muhalefete muhalefet etmek” seçeneğine yönelmişlerdir. CHP’nin tahterevalli siyaseti bitmiştir.” dedi.
 
CHP’li Özgür Özel’in “MHP’ye yönelik siyasi deprem ve parti içi kırılmalar yaşanabilir” açıklamalarını sert bir dille eleştiren MHP’li Akçay “CHP’li Özel MHP’ye yönelik açıklamalarıyla falcılığa, yalana ve dedikoduya girişmiştir. Falcılık ve dedikodu yapmak isteyenlerin yeri TBMM değil, Kızılay kafeleridir. CHP sözcüleri politikayı kahvehane dırdırı yapmak zannediyor. CHP’nin öncelikle kendi içindeki kırılma ve çelişkilere çözüm aramasında fayda vardır. Örneğin, CHP’li bir genel başkan yardımcısının “Ben ve çevremdekiler HDP’ye oy verdik” ifadelerini kamuoyu unutmamıştır. Yine bir CHP’li milletvekilinin HDP eş genel başkanına “çak” yaparak “birlikte iyi salladık” ifadelerini kamuoyu unutmamıştır. Sabıka kaydı hayli kabarık bir partinin MHP’ye ve MHP’lilere istikamet vermeye çalışması beyhudedir.” dedi.
 
 “CHP’de Genel Başkan Farklı, SözcülerFarklı Konuşuyor”
 
Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde bir söylem birliğinin bulunmadığını belirten MHP’li Akçay “Siyasette esas olan ilkeli ve tutarlıolamktır.Sayın Özel MHP’ye saldırıyor ancak CHP içerisindeki çelişkileri görmüyor. Bu açıklamaları yaparken CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Hele Meclise bir gelsin görelim.”  ifadesinden haberi yok.Bir diğer mevkidaşı “Devlet Bahçeli çok doğru şeyler söylüyor. Yaptığı tespitler çok doğru, bu konuşmanın içeriğine imza atılır.” sözünü işitmemiş midir? CHP’de Genel Başkan ayrı konuşuyor, sözcüler ayrı konuşuyor. MHP’ye saldırılanların önce aynaya bakması gerekir.” dedi.
 
“CHP Fiili Durumun Devamından Yanadır, Kriz ve Kaostan Siyasi Çıkar Elde Etme Peşindedir”
           
MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “CHP’nin Milliyetçi Hareket Partisine yönelik ifadelerinden CHP’nin mevcut fiili durumdan rahatsız olmadığı anlaşılmaktadır. CHP kriz ve kaostan, fiili durumdan siyasi çıkar elde etme peşindedir. Nasıl bir Anayasa teklifi ile gelineceği henüz belli değilken, doğmamış çocuğa don biçiyor, kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar.
 
CHP’li Özel MHP’nin Anayasaçıkışını eleştirirken “Saraydaki hesap sokağa uymayacak” değerlendirmesini yapmıştır. Kapalı kapılar ardında ne gibi hesaplar, ne gibi pazarlıklar yapıldığını biz bilmeyiz. Kapalı kapılar arkasında bir pazarlık olduğunu iddia ediyorlarsa önce bu bilgiye nasıl ulaştıklarını ve bu bilginin ne olduğunu açıklamaları gerekir. Siz önce ABD büyükelçisiyle kapalı kapılar ardında neler konuştunuz, onu açıklayın. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP ile 32 gün kapalı kapılar ardındaki istikşafi görüşmelerinizi açıklayın. CHP önce PKK’ya dağıttığı mavi boncukların ve HDP’lileşmesinin hesabını versin.
 
CHP, çözüm üretmek isteyen Milliyetçi Hareket Partisinin bu çabalarından rahatsız bir tutum içerisindedir. Çözümsüzlük, kutuplaşma ve kamplaşma üzerine siyasetin merkezi olan CHP, MHP’nin “kısır ve sonu olmayan tartışmalarla vakit kaybetmeyelim” önerisini anlamamakta ısrar etmektedir.
 
CHP’nin ülkenin çözüm bekleyen sorunlarından kaçmaması ve kutuplaştırma siyasetinden vazgeçmesi gerekir.Anayasa tartışmalarında her şey bu kadar açıkken anlamamakta ısrar ederlerse biz bıkmadan ve usanmadan kendilerine anlatabiliriz. Buna rağmen anlamayan, anlamak istemeyenlere lûgata bakarak kendilerine sıfat seçsinler.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.