Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

MHP’li Yalçın: “Böke Sufle Siyaseti Yapmaktadır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “CHP sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Genel Başkanımız hakkında asla söylenmeyecek sözleri sarf etmesi de kendisinin kıratını, seviyesini ve seciyesini; partisinin de fikir perişanlığını ele vermektedir. Böke, halka rağmen Pensilvanya ve Kandil’den kulağına üflenen özel mesajlarla ‘sufle siyaseti’ yapmaktadır” dedi.

MHP’li Yalçın, CHP sözcülerinin partisine yönelik haksız eleştirilerine cevaben basın açıklaması yaptı. Yalçın, “15 Temmuz’dan sonraki süreçte devlet kademesinin ve bilhassa cumhurbaşkanlığı makamının birlikte verdiği resmin anayasal düzlemdeki fotoğrafı daha da flulaşmıştır. Bu itibarla Türkiye’nin iç bünyesinde ve etrafındaki tehditlere direnişini zayıflatan fiilî durum bir an evvel son bulmalıdır” diyerek, Cumhuriyet’in üzerine bina edildiği kolonların yerine yenisinin konmasının, meşru yollardan, halk iradesiyle sağlanması gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili sözlerinin enine boyuna incelendiğinde yerden göğe kadar haklı olduğunun anlaşılacağını ifade eden Yalçın, Bahçeli’nin yeni anayasa konusundaki ifadelerinde AK Partiye destek anlamında tek bir cümlenin olmadığını belirtti. “Genel başkanımızın ifadelerindeki temel vurgu, ‘Anayasa’ya riayet ve millet iradesine müracaat’tır. Destek Türkiye’ye, devlet ve millet hayatınadır” diyen Yalçın, CHP sözcülerinin yaptığı açıklamalarının ‘siyaset deryasında karaya oturmak üzere olan gemilerini kurtarmak için sergiledikleri umutsuz bir siyasi manevra’ olduğunu kaydetti.   

-“BÖKE SİYASİ VALS YAPMAKTADIR”-

Yalçın, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin açıklamalarına istinaden şunları söyledi:

“Söylenecek başka söz bulamayanlar, fikir dağarcığı kıt olanlar muhaliflerine küfür ve tahkir ihtiva eden cümlelerle hücum ederler. CHP sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Genel Başkanımız hakkında asla söylenmeyecek sözleri sarf etmesi de kendisinin kıratını, seviyesini ve seciyesini; partisinin de fikir perişanlığını ele vermektedir.

Böke, halka rağmen Pensilvanya ve Kandil’den kulağına üflenen özel mesajlarla ‘sufle siyaseti’ yapmaktadır. Halka rağmen gayrimeşru odakların iradesine ram olmakta, bir çeşit siyasi misyonerlikle Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktadır.

CHP tepeden inmecidir, halk adına hareket ettiğini öne sürerek halka politika dayatan Jakoben anlayışın Türkiye’deki temsilcisidir. O bakımdan kapalı kapılar ardında, merdiven altlarında pazarlık yapmak; MHP’nin değil, CHP’nin harcıdır. CHP’nin son 60 yıllık siyasi tarihi incelendiğinde pazarlık ve merdiven altı politikasının çarpıcı numunelerine rastlamak mümkündür. Sözde halkçı bir parti olan CHP, halktan ve millet iradesinden kaçan, korkan bir siyasi oluşum hâline gelmiştir. Bunun içindir ki Selin Sayek Böke, parti tabanının gözünü boyamak, kamuoyunu etki altına almak için siyasi vals yapmaktadır. CHP; siyaset otobüsünü halkın arasına değil, ebediyen ‘ana muhalefet durağı’na park etmiştir. Halka yaklaşacak yerde Kandil’e ve onun siyasi uzantısı olan HDP’ye yaklaşmış, ‘yanaşma politikası’na demir atmıştır.”
 
 
-“CHP UZUN ZAMANDIR İHLALLERE SESSİZ”-

CHP’nin uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sergilenen fiilî duruma ve Anayasa ihlallerine sessiz kaldığını ifade eden Yalçın, “Mesele MHP Lideri Sayın Bahçeli tarafından gündeme getirilince de açıkta yakalandığı ortaya çıkmış, bir tür savunma mekanizmasıyla partimize ve liderimize saldırıya geçmiştir” dedi. CHP yöneticilerinin sürekli Kandil’in ışığında yaşamaktan köreldiğini belirten Yalçın, “Ana muhalefet partisi CHP; siyasi rakiplerinin çene yapısıyla uğraşacağına, politika lokmalarını çiğneyip sindirmesine engel olan diş çürüklerinin nedenlerine odaklanmalıdır. Türkiye’nin meselelerine çözüm üretmek şöyle dursun, kendi bünyesine sorun üreten etkenlerden kurtulmalıdır” açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.