Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

MHP’li Yurdakul: AKP Hükümeti Türk Milletini Borçlandıracak Politikaları Hayata Geçiriyor

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Ahmet Selim Yurdakul, “Dünyanın tasarrufu teşvik ettiği, hane halkı harcamalarını kontrol etmeye çalıştığı bir dönemde AKP Hükümeti, vatandaşlarımızı harcamaya teşvik edecek ve Türk Milletini biraz daha borçlandıracak politikaları hayata geçiriyor” dedi.

MHP’li Yurdakul, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal durumunu değerlendiren bir açıklama yaptı. Yurdakul, Türkiye ekonomisinin yıllardır aynı yerde olduğunu belirterek, “Ülkemizi her gün biraz daha battığı bu kum havuzundan kurtaracak yeni bir hamleye büyük bir ekonomik ve sosyal bir reforma ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Hükümet Eğitimdeki Bu Çöküşe Bir ‘Dur’ Demelidir”

Eğitim konusuna öncelik verilmesi gerektiğini kaydeden Yurdakul, Türkiye’nin az gelişmiş ülkelerden ayrılması için Cumhuriyetin hedefi olan fikri hür, fiziksel anlamda yeterli nesiller yetiştirmesi gerektiğini bildirdi. “Eğitimiyle ve hür iradesiyle bir dinamo görevi gören insan kaynağımız günden güne köreliyor” diyen Yurdakul, şu bilgileri paylaştı:

“65 ülkeden 15 yaşındaki öğrenciler üzerinde yapılan PISA araştırmasında ülkemiz ancak 45'inci olabiliyor. Aynı araştırmada çocuklarımızın, okuduğunu anlama becerisi bakımından 42'nci olabilmesi oldukça üzücü. Üstelik aynı araştırmaya göre çocuklarımız, matematik alanında 44, Fen Bilimlerinde ise ancak 43'üncü sırada yer alabildiler. Şimdi soru şu; eğitimin önemini daha ne kadar görmezden geleceksiniz? Hükümet şapkasını önüne almalı ve eğitimdeki bu çöküşe bir ‘dur’ demelidir. Katma değer üreten ve gelişen bir ekonomi ancak eğitimle sağlanabilir. Siyasetçiler olarak, ülkemizi gelişmiş bir ekonomiye çevirmek için Türk Milletini kaliteli bir eğitimle buluşturmak zorundayız. Çünkü yapılan araştırmalara göre eğitim oranı yükseldikçe bilgi üretimi artıyor, yoksulluk azalıyor. Yükseköğretim mezunlarının yüzde 1,6'sı yoksul iken bir okul bitirmeyenler arasında yoksulluk yüzde 23,7'ye yükseliyor. Sadece bu da değil. Gelir dağılımını da adil bir hale getirmek zorundayız.”

“Gelir Dağılımındaki Adaletsizliğe Üzülmeyen Vicdansızdır”

Yurdakul, Türkiye’de zengini daha zengin eden bir çark olduğunu, bu çarkın orta ve dar gelirli vatandaşları öğüttüğünü ifade ederken, “Bu tabloya üzülmeyenler ancak vicdansızlardır” dedi. En zengin yüzde 20’lik kesimin, ülke gelirinin yüzde 45,9'unu kazandığının, en az gelirli yüzde 20’nin ise ülke gelirinin ancak yüzde 6,2'si kazanabildiğinin altını çizen Yurdakul, şöyle açıkladı:

“Bir başka ifadeyle ülkemizdeki zenginler, fakirlerden tam 7.4 kat daha fazla kazanıyor yani fakirler ancak zenginler pastasını yedikten sonraki kırıntılarla idare ediyor. Soruyorum; bu adalet mi? İstatistikler ortada; 7,8 milyon vatandaşımız ayda 321 lira gelir elde ediyor. Buna kahrolmamak elde değil. Bu adaletsizliğe neden olan yanlışları terk ettiğimiz an ülkemizin de prangalarından kurtularak ileriye hamle yapacağına inanıyorum. Bu feraseti göstermek ve Türk Milletini refaha erdirmek zorundayız.”

“Yerli Malı Kullanın ve Borçlanmayın”

Yurdakul, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi ve şu uyarılarda bulundu:

“Dünyanın tasarrufu teşvik ettiği, hane halkı harcamalarını kontrol etmeye çalıştığı bir dönemde AKP Hükümeti, vatandaşlarımızı harcamaya teşvik edecek ve Türk Milletini biraz daha borçlandıracak politikaları hayata geçiriyor. Bugün her 10 kişiden 7'sinin borcu var, 53 milyon Türk borçla yaşıyor. Kira ödeyemeyenler, ev kredisini ödeyemeyenler ve gelen ihbarnameler ülkemizi sosyal bir yıkıma sürüklüyor. Borç nedeniyle yıkılan yuvalar, hayatları alt üst olan aileleri hepimiz görüyoruz. Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; bir memur çocuğu olarak tasarrufun kıymetini öğrenerek büyüdüm. Kendim de bir memur olarak ayağımı daima yorganıma göre uzattım. Umarım vatandaşlarımız özellikle ithal edilen ürünlerde aşırıya kaçmazlar ve umarım ihtiyaçları olmayan alışverişlerde bulunmazlar.

Gelecekteki gelirlerimizi harcayan ve çocuklarımızı bile borçlandıran hükümet, hesapsız yatırımlarının maliyetini yeni vergilerle vatandaşımızın sırtına yükleyebiliyor. Bir kanunla veya bir bakanlar kurulu kararıyla vatandaşın sırtından bütçesini arttırabilen hükümetin bilmediği bir şey var; vatandaşlarımız, paraları bittiğinde mazot ve LPG' ye zam yaparak para kazanamıyorlar. O nedenle vatandaşlarımızı, hoyratça para harcayan hükümet gibi davranmamaları hususunda bir kez daha uyarıyorum. Bu zor zamanlardan çıkışın yolu, olabildiğince yerli malı kullanmak, gereksiz harcamalardan ve özellikle borçlanmadan uzak durmak olacaktır.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.