Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Oran: Kılıçdaroğlu Üzerinden CHP Hedef Alınıyor

 

CHP’li Umut Oran, AK Partililerin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’ye saldırdıklarına dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin içerde ve dışarıda pek çok sorunla karşı karşıya olduğu bugünlerde, AKP’li milletvekillerinin ve yöneticilerinin Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alan saldırıları ahlak sınırlarını aşmıştır. Cumhuriyetimizin asla yılgınlığa düşmeyecek evlatları olan Cumhuriyet Halk Partili dava arkadaşlarımı, CHP Genel Başkanı üzerinden yürütülen linç kampanyasına karşı dayanışma içinde olmaya ve partimize her platformda sahip çıkmaya çağırıyorum. Gün; parti içi anlaşmazlıkları bir yana bırakma ve Cumhuriyet yıkıcılığına soyunanlara karşı tek yürek olup Cumhuriyet Halk Partisi saflarında mücadele etme günüdür” dedi.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı CHP'li Umut Oran, Salı gününden bu yana hükümet kanadından CHP’ye yönelen seviyesiz eleştirileri değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’ye saldırıldığına dikkat çekerek, partilileri dayanışmaya çağırdı.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin içerde ve dışarıda pek çok sorunla karşı karşıya olduğu bugünlerde, AKP’li milletvekillerinin ve yöneticilerinin Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’yi hedef alan saldırıları ahlak sınırlarını aşmıştır. Olmayan sözleri varmış gibi göstermek, kastedilmediği halde her konuyu kahve düzeyine düşürmek iktidar partileri için utanç vesilesi olmalıdır" diyen Oran, Genel Başkana hakaretin CHP'ye saldırmak olduğunu, gerçeklerin tüm açıklığıyla ortadayken, 12 milyon oy alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanına ağza alınmayacak sözlerle hakaret etmenin aynı zamanda tüm CHP örgütlerine ve seçmenlerine saldırmak demek olduğunu söyledi.  

"Hendeklere sessiz kalan AKP"

Her gün şehit haberlerinin geldiği dönemde teröre çare bulması gerekenlerin, işi gücü bırakıp, seviyesiz sözlerle CHP Genel Başkanı’nı hedef almasının, eli tetikte vatan nöbeti tutan mehmetçiklere de hakaret olduğunu savunan Oran, "Ülkemizin belli ilçelerinde hendekler kazılırken, PKK binlerce ton bomba malzemesini şehirlere depolarken sessiz kalan AKP’lilerin yalan ve iftira üzerinden gündem oluşturmaya çalışması kabul edilemez" şeklinde konuştu.

"CHP’ye yürümeleri provokasyondur"

AK Partili bir grubun, CHP Genel Merkezi’ne yürümelerini tam manasıyla açık bir provokasyon olarak değerlendiren Oran, "AKP yönetimi büyük bir akıl tutulması içindedir. Mezhepçi, kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı siyaset anlayışıyla iç huzurumuza ve bölge barışına kasteden AKP, suçunun üstünü örtmek için ana muhalefet partisine saldırmaktadır. AKP, tıpkı kendisinden önce aynı yolu deneyen ve bugün artık tarih olan, yitip giden partiler gibi, muhalefeti susturarak yaptığı bütün hataları ve hukuksuzlukları unutturmak için uğraşmaktadır" dedi. Oran, provokatif tavır takınan AK Partinin ateşle oynadığını, CHP'ye yalanlarla, iftiralarla saldırmanın çıkmaz yol olduğunu dile getirdi. 

AK Parti yönetimine seslenen Oran, "Edep, saygı, ahlak gibi kavramlar Cumhuriyetimizin temel kavramlarıdır. CHP’ye gönül veren hiçbir bireyin Cumhuriyet yıkıcılığına soyunanlardan ahlak dersi almaya ihtiyacı yoktur. AKP’nin aynı zamanda bir 'kadın özgürleşme hareketi' olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve partililere saldırısı geniş kitlelerin gözünde çöküşten önceki son şımarıklıklardır" dedi.

"Gün, dayanışma ve tek yürek olma zamanı!"

Cumhuriyet Halk Partilileri, CHP Genel Başkanı üzerinden yürütülen linç kampanyasına karşı dayanışma içinde olmaya ve partiye her platformda sahip çıkmaya çağıran Oran, sözlerini şöyle sonlandırdı: 

"Gün; parti içi anlaşmazlıkları bir yana bırakma ve Cumhuriyet yıkıcılığına soyunanlara karşı tek yürek olup Cumhuriyet Halk Partisi saflarında mücadele etme günüdür."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.