Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Ortak Akıl Platformu’ndan Milletvekillerine ‘Hayır’ Çağrısı

Ortak Akıl Platformu, AK Parti ve MHP milletvekillerine gönderdiği bildiride, namus ve şeref üzerine ant içtikleri milletvekili yeminine sahip çıkma ve ‘tek kişi rejimine hayır’ deme çağrısında bulundu.

Çok sayıda eski milletvekili ve üst düzey bürokratın oluşturduğu Ortak Akıl Platformu, başkanlık sistemi ile ilgili AK Parti ve MHP milletvekillerine bildiri gönderdi. Bildiride, Meclis’e sunulan anayasa değişikliği ile milletvekillerine ulusal ve tarihsel bir görev yüklendiği belirtilirken, vekillere “TBMM’ye, Partiniz liderliğinin keyfi tercihi sonucunda bir lütuf olarak değil, seçim bölgenizdeki özgül ağırlığınız nedeniyle, partinize her hangi bir adaydan daha fazla oy kazandıracağınız düşüncesiyle aday gösterildiğinizi aklınızdan çıkarmayın” uyarısında bulunuldu.

Milletvekillerinin, egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi olan halk dışında hiç kimseye borcu olmadığı belirtilen bildiride, “Tek borcunuz Vatanadır ki, O, olmazsa olmazımızdır ve tehdit altındadır. Çağrımız kişilere yönelik değildir. Günün birinde bu anayasayla, hiç birimizin aklına gelmeyecek maceracı bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilmesi olasılığı her zaman vardır. TBMM'yi ‘fesih yetkisiyle’ bu kişinin iradesine bırakmayın. TBMM'yi Milli İradenin merkezi olmaktan çıkarmayın. TBMM’nin işlevsiz ve 'şeklen var olan' bir Meclis'e dönüşmesine izin vermeyin. Türkiye’yi geri dönüşü olmayan bir tehlikeye atmayın” denildi.

-“DENGE VE DENETİMİ KURALSIZLIĞA VE SORUMSUZLUĞA TERCİH ETMEYİN”-

Ortak Akıl Platformu, milletvekillerini namus ve şeref üzerine ant içtikleri milletvekili yeminine sadık kalmaya davet ederken, “Devletin varlığını ve bağımsızlığını gözetmeye, Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaya, Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini korumaya çağırıyoruz. ‘tek kişi rejimine hayır’ demeye davet ediyoruz. Laik demokratik cumhuriyeti ve millî egemenliği, diktatörlüğe, monarşiye; üniter devleti federasyona ve bölünmeye; yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünü,  adaletsizliğe; denge ve denetimi ise kuralsızlığa ve sorumsuzluğa tercih etmeyin” ifadelerini kullandı.

Bildiriye şöyle devam edildi:

“Tarihin gözleri üzerinizdedir; Şehitlerimizin ve tüm ulusal kahramanlarımızın vebali omuzlarınızdadır, çocuklarımızın geleceği ellerinizdedir. Kullandığınız oy Seyit Onbaşı’nın omuzladığı top güllesidir. Nene Hatun’un taşıdığı mermidir. Sütçü İmam’ın dudaklarındaki duadır. Çanakkale’de kefensiz yatanların son nefesidir. Ömer Halis Demir’in, Fethi Sekin’in cesaretidir.

Kullandığınız oy bir ulusun kaderidir.     

Sizleri, Ortak Akıl Platformu olarak namus ve şerefiniz üzerine ant içtiğiniz milletvekili yeminine sahip çıkmaya, ‘tek kişi rejimine hayır’ demeye davet ediyoruz. Tarih, kullanacağınız ‘hayır’ oyunu, şahsınıza ve çocuklarınızın manevi mirasına, istiklal madalyası olarak yazacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.