Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Osmanlı Halk Pazarı Esnafının Borçları 30 Eylül'e Kadar Taksitlendirilecek

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangından etkilenen mükelleflerin gerek mücbir sebep döneminden önceki gerekse mücbir sebep süresine ilişkin borçlarının 30 Eylül 2016 tarihine kadar başvuruda bulunmaları hâlinde tür ayrımı yapılmaksızın otuz altı ay süreyle taksitlendirilebileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Meclis Genel Kurulu’nda dün milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

 Ankara ili Keçiören ilçesinde bulunan Osmanlı Halk Pazarı'nda 20 Aralık 2015 tarihinde çıkan yangından etkilenen 253 iş yerinde faaliyette bulunan 172 mükellef, 167'si gerçek kişi, 5 limitet şirket hakkında vergi kanunlarının uygulanması bakımından mücbir sebep hâli ilan edildiğini belirten Türkeş şöyle devam etti:

“Mücbir sebep hâlinin 20 Aralık 2015 günü itibarıyla başlaması, 31 Mart 2016 günü sonu itibarıyla sona ermesi, bu tarihler arasında verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin 31 Mayıs 2016 tarihine kadar verilmesi ve tahakkuk eden vergilerin de 31 Ağustos tarihine kadar ödenmesi uygun bulunmuştur. Ancak KDV beyannameleri bu verginin özelliği nedeniyle mücbir sebep hâlinin bitimini takip eden nisan ayında verilecektir. Ödemeler ise yine ağustos ayında yapılacaktır. Ayrıca 2016 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisinin birinci taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2016 günü sonuna kadar uzatılmıştır. Bu mükellefler 2015 yılı dördüncü vergilendirme dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi vermeyecektir. Mücbir sebep hâli kapsamında mükelleflerin gerek mücbir sebep döneminden önceki gerekse mücbir sebep süresine ilişkin borçları 30 Eylül 2016 tarihine kadar başvuruda bulunmaları hâlinde tür ayrımı yapılmaksızın otuz altı ay süreyle taksitlendirilebilecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.