Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

"Özel Sektör ve Üniversiteler İçin Sağlanan Ar-Ge Proje Destekleri 3 Milyon TL’ye Çıkarıldı"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, özel sektör ve üniversiteler için sağlanan “Ar-Ge Proje Destekleri”nin 10 kat arttırılarak, 300 bin TL'den 3 milyon TL'ye çıkarıldığını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’nin soru önergesini yanıtlayan Bakanı Çelik, özel sektör ve üniversiteler için sağlanan “Ar-Ge Proje Destekleri”nin 10 kat arttırılarak, 300 bin TL'den 3 milyon TL'ye çıkarıldığını kaydetti. Çelik, “Bu sayede özel sektör - üniversite - kamu işbirliği ile teknoloji ve ürün geliştirilmesine imkan sağlanacak, özel sektörün Ar-Ge kapasitesi geliştirilecek ve ülkesel problemleri çözmeye yönelik multidisipliner projelerin yolu açılmış olacaktır. Bakanlığımıza bağlı 50 enstitünün altyapı ve insan kaynağının özel sektörce kullanılması amacıyla özel sektöre 630 Milyon TL kaynak sağlanacaktır. Ayrıca, Bakanlığımız Araştırma Enstitülerinde Özel Sektör Ar-Ge Ofisleri açılacaktır” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.