Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook akp İdlib Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Ağrı Milletvekili Leyla Zana ile görüşmesine “yemin şartı” koymasını, “İşte budur diyalog anlayışları, karşısında köle görmek istiyor. Karşısında biat etmiş, talimatla, emirle hareket edenleri görmek istiyor, kimseyi karşısında eşit olarak görmek istemiyor. Yemin etmezse olmazmış, yemin etmezse barış konuşamıyor mu bir insan? Saraya girmek için yemin şart mıdır?” ifadeleriyle değerlendirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Ağrı Milletvekili Zana ile görüşmek için “önce yemin etmesi lazım” diye bir şart koymasını değerlendiren Demirtaş, “Zana’nın Cumhurbaşkanı ile görüşme mevzusu oldu. Aylar önce bir talepte bulunmuştu, Cumhurbaşkanı da ‘görüşebiliriz’ dedi. Biz de parti olarak, görüşmekte sakınca yoktur, partimiz adına bir randevu talebi değil ama Leyla Zana barış için çırpınan bir siyasetçidir. Kan, şiddet dursun diye uğraşan bütün milletvekillerimiz gibi bir çaba sarf eden siyasetçidir. Görüşebilir, umarız bir şey çıkar, çok umutlu değiliz ama. Görüşmek istiyorlarsa partimiz buna karşı değildir. Cevapları gördünüz. Yok, ‘yemin edecekmiş, şunu konuşmayacakmış, bunu yapacakmış.’ İşte budur diyalog anlayışları, karşısında köle görmek istiyor. Karşısında biat etmiş, talimatla, emirle hareket edenleri görmek istiyor, kimseyi karşısında eşit olarak görmek istemiyor, böyle bir şey kabul etmiyor. Bu yüzden Leyla Zana’ya karşı günlerdir hakaret yazısı yazıyorlar. Yemin etmezse olmazmış, yemin etmezse barış konuşamıyor mu bir insan? Senin sarayda her konuştuğun yemin mi etmiş? Muhtarlar yeminli midir? Fukaraları gece-gündüz çağırıp beyinlerini ütülüyorsun, hepsi yemin mi etmiş? Saraya girmek için yemin şart mıdır? Bir milletvekilimiz bu konuda duyarlı davranacak, eleştirileri göze alacak, kendine yönelecek bütün o saldırıları göze alacak, barış adına bir şeyler yapmaya çalışacak sen hakaret edeceksin” diye konuştu.

“ZANA’NIN HER KARARININ ARKASINDAYIZ”

Leyla Zana’nın yemin edip etmemesinin kendi kararı olduğunu belirten Demirtaş, “Buna saygı duyarız, bütünüyle de arkasındayız. Bugün çıkar yemin ediyorum dese de Cumhurbaşkanının talimatı ile değil, parlamento çalışmalarına katılmak için, ‘ben yeminimi tekrar ediyorum. ‘Ben eksik yemin etmedim, fazla yemin ettim’ diyor. Yine arkasındayız. Kimin barış, kimin diyalog yanlısı olup olmadığı şu basit örnekle ortaya çıktı. Milletvekillerimizin tamamı 59 kişiyiz parlamentoda, tek yüreğiz, tek sesiz. Buradan kimseye ekmek çıkmaz. Bunu iyi bilmeleri lazım. HDP tek vücut olarak, ilkeli barış savunuculuğunu, ilkeli demokrasi ve özgürlük savunuculuğunu sürdürecektir. Sahada halkıyla birlikte, parlamentoda halkın sesi olacak şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Umut ediyorum ki bu zor günleri kısa sürede, kısa dönemde bu dayanışma ile birlikte aşacağız, ben bu ruhu, bu inancı bütün arkadaşlarımda, halkımda görüyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.